Posted By Costin

H2000, chinezaria dual sim cu Android 2.2A trecut ceva vreme de cand am cumparat un H2000, smartphone produs pe vapoarele din China, indeajuns de multa vreme pentru a va hrani curiozitatea, semnalandu-va cateva lucruri de bun simt despre acesta.

2 baterii! Nici ca se putea mai bine!

Nu cred ca mai e vreun secret pentru cineva faptul ca H2000 copiaza 1:1 iPhone 4. Si l-au copiat atat de bine incat au reusit pana si performantele jenante ale bateriei. Conectat la Wifi (verificat Twitter, Gmail din cand in cand) si vorbit peste 1-2 ore, bateria nu rezista mai mult de 18-20 de ore.

De aici si fericirea personala ca vine cu 2 baterii in loc de standard-ul de 1 acumulator :-). Mai dormi in deplasare, mai pleci intr-o scurta excursie, fara 2 baterii ai avea toate sansele ca a doua zi dimineata sa te bazezi pe cocosi si nu pe alarma telefonului.

Pentru o mai buna gestionare a consumului, exista in Settings > Schedule power on/off posibilitatea de a inchide si de a deschide telefonul la anumite ore. Setarea se face exact ca la alarma. Nu am testat setarea (am descoperit-o aseara :-)), insa pare de mare angajament si ajutor.

Display

Daca sunteti pretiosi si pretentiosi, H2000 nu e pentru voi. Nu veti reusi din prima sa trimiteti un sms fara sa va intoarceti si sa rescrieti 2-3 cuvinte, insa repetitia este mama invatarii. Si va veti enerva cu siguranta, amintindu-va de calculatoarele Spectrum de acum 25 de ani, atunci cand veti tasta mai repede decat vor aparea caracterele pe ecran. 🙂

Impresionant este totusi faptul ca display-ul functioneaza ok, luand in considerare ca e praf (atentie: praf nu inseamna neaparat ca e ultima mizerie de pe piata, ci ca e praf in comparatie cu alte telefoane, de ultima generatie, ce e drept, pe care le-am testat pana acum. Si au fost cateva…).

Va veti bucura insa ca e capacitiv si nu trebuie sa apasati pe el.

Foto/video?

Praf. Si, desi nu credeam ca o sa o spun vreodata, HTC-urile sunt de 100 de ori mai bune decat H2000-ul. Vorba multa, saracia omului. Mai bine va convingeti singuri.


Si totusi, de ce? 🙂


Dupa cum v-ati dat seama din cel putin 2 imagini de mai sus, telefonul suporta 2 cartele. Eu folosesc una de la Orange si cealalta de la Vodafone. Mai important este faptul ca telefonul permite dual stand by. Si mai important este faptul ca opereaza cu Android 2.2, adaptat perfect sa lucreze cu doua retele de telefonie mobila.

Si oricat de pretentios sau pretios ati fi, lucrurile astea fac diferenta, deoarece, cel putin la momentul actual, H2000 este telefonul PERFECT pentru a putea folosi 2 retele de telefonie mobila in acelasi timp si pentru a beneficia de toate beneficiile pe care le ofera Android 2.2, dupa 1 minut de setari:
– acces la contactele (telefoane / mailuri) pe care le porti in cloud (Gmail, Facebook),
– acces la internet (WiFi only), respectiv la orice aplicatie din Android Market (media sociale: Facebook sau Twitter, jocuri, aplicatii).

Iar pentru cei care doresc sa reduca costurile convorbirilor (caci pentru asta ne cumparam dual-sim-uri) va (re)semnaez articolul Mii de minute in retelele Vodafone, Orange, Cosmote si nationale, cu doar 10 euro. Fara abonament!.

Telefonul l-am cumparat de la pc-tablet.ro, cu 200 de euro.

Va mai interesa si altceva?

PS. Intreprinderea are si tunner-tv. Se prind cateva posturi de televiziune (are o antena shmechera rau), insa cu purici. Nu va bucurati prea tare. E praf si asta. 🙂


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments