Posted By Costin

“Da-mi si mie telefonul putin, te rog”


De cativa ani incoace, noile terminale mobile contin toata viata ta.

Si las deoparte banalele sms-uri, insa listez aici conturile de pe retelele sociale (+ IM-uri), conturile de e-mail (munca, personal), acces la App Store (daca ai iPhone, de exemplu), acces la aplicatii pe care le folosesti in mod curent (trackere, banking, etc), lucruri care, pentru mine cel putin, sunt destul de personale.

In conditiile acestea, eu am o problema cu cerinta din titlu, cerinta de care ma tot lovesc de cateva ori pe saptamana, de cele mai multe ori datorita gadget-urilor primite in teste. Sa se uite la… ce? In primul ecran eu am intotdeauna Google Calendar, cu toate intalnirile, acces la Gmail, Twitter si Google Reader.

Sms-urile si DM-urile sunt pe ecranul din stanga, intr-un widget, iar pe cel din dreapta am restul de aplicatii. In plus, contactele sunt in cloud, pe Gmail, sincronizate cu Facebook, ceea ce face sa am numerele de telefoane de la cateva sute de oameni din online-ul romanesc.

Ideea e ca sunt persoane care nu inteleg ca nu pot sa le dau telefonul sa se joace cu el. De ce i-as da voie cuiva sa arunce o privire in… viata mea? Voi cum procedati in situatiile astea?

PS. Va dati seama ca daca am pierdut telefonul sunt bun de spitalul 9? Inca nu am activat toate functiile buclucase ale antivirusului de la Kaspersky 🙂


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments