Posted By Costin

Ce-mi place foarte tare la iOS si ce astept si de la Android?


Imi place FaceTime, aplicatie care este de fapt disponibila (din cate am citit pe wikipedia, linistiti-va :-)) pentru orice device cu iOS de la iPhone 4 incoace si, evident, pe orice Mac cu webcam.

Mi-am adus aminte de FaceTime cand, in incercarea de a inchide taburile pe care le am deschise in cele cateva instante de Chrome (vreau sa vad cum e cu tensiunea marita), am dat peste 2 taburi cu detalii despre Voxtrot Beta, o aplicatie pentru Android care, in principiu, ar face acelasi lucru.

Insa trebuie instalata si functioneaza putintel mai complicat, doar suntem pe Android :-). Voxtrot lucreaza in background si se activeaza in momentul in care apelam pe cineva, verificand daca terminalul mobil al interlocutorului are aplicatia instalata si este conectat la internet. In acel moment “ocoleste” reteaua de telefonie mobila si foloseste legatura la internet.

Cel putin asa banuiesc ca face, nu am intalnit inca pe nimeni care sa o aiba instalata :-). Ideea e ca nu am auzit pe nimeni care sa foloseasca macar pluginul Yahoo! Messenger ce permite convorbiri audio si video. Il am si pe ala instalat de pomana.

Ori Skype. Iar daca Skype e concurent, ok, o inteleg si pe asta, si nu punem o iconita in mijlocul ecranului telefonului, de ce nu se incrunta Google de 2 ori sa faca Talk-ul ala sa stie audio si video?

Ce-o fi greu atat de greu cateodata pentru Google? Am contactele dupa mine pe orice terminal cu Android. Are Google Account (si ne punem intrebarea presupunand ca adoptia e destul de mare in ultima perioada si nu toti au cont de Google si folosesc telefonul ca fitza precum iPhone! LOL)? Flutura-i o steluta in agenda si da-mi-l la telefon cu ochisori cu tot!


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments