Posted By Costin

dacoromanica.ro, peste trei milioane de pagini de carte scanate


Biblioteca Metropolitana Bucuresti, succesoarea Bibliotecii Mitropoliei tarii Romanesti precum si a Bibliotecii Colegiului Sf. Sava, a lansat in urma cu ceva vreme dacoromanica.ro, o biblioteca digitala romaneasca accesibila gratuit pe internet ce ofera utilizatorilor acces la documente tiparite, fisiere audio si video din domenii multiple – economie, societate, religie, literatura, stiinte, istorie, geografie, filozofie, psihologie, lingvistica, arta, divertisment, tehnica, medicina.

Din categoria de documente tiparite digitizate, dacoromanica.ro contine carti, monografii, periodice, carti postale, si harti. Accesul utilizatorilor este liber pentru documentele care nu se afla sub incidenta dreptului de autor, pentru celelalte documente fiind afisate doar metadatele, pictograma si, selectiv, primele 5 pagini din document.

Majoritatea documentelor sunt in limba romana, dar se regasesc in biblioteca digitala si documente cu texte integral sau partial in alte limbi precum slavona, latina, greaca, armeana, maghiara, rusa sau germana.


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments