Posted By Costin

Investitori din SUA si Europa cauta in .ro proiecte ce au nevoie de minim 250.000 euro investitie!


* Lista evenimentelor mediului online romanesc este disponibila pe evenimente.NET!

Un proiect de pionierat in domeniu, VentureConnect a ajuns la cea de-a treia editie care va avea loc pe data de 20 iunie 2011, la Hotel Intercontinental din Bucuresti. VentureConnect este prima initiativa din Romania care aduce laolalta antreprenori si investitori potentiali din domeniul IT/Internet/Tehnologie.

Pana pe 3 iunie (mai sunt doar cateva zile, raspanditi vestea – sunt legaturi catre Twitter, Facebook si email la finalul articolului), antreprenorii care au deja un business on-going si necesita un capital considerabil pentru a isi creste si sustine afacerea isi pot trimite proiectele la adresa [email protected].

Advisory Board-ul VentureConnect, format din persoane cu un background profesional foarte apreciat in on-line, antreprenoriat si drept totodata, va selecta proiectele si pe baza deciziei, antreprenorii vor intra in pitch pentru a isi sustine ideea de business.

Ca sa intelegeti nivelul la care trebuie sa se afle proiectele, precum si bariera minima din titlu, va semnalez faptul ca la aceasta editie sunt asteptati investitori din Statele Unite, Europa de vest, din regiunea centrala si est-europeana si bineinteles din Romania.

Alaturi de Kenneth P. Morse, fondator al MIT Entrepreneurship Center si William K. Aulet, director al MIT Entrepreneurship Center din Statele Unite, se numara si 3TS Capital Partners, care intentioneaza sa lanseze in lunile urmatoare “3TS Catalyst Fund Romania“, un fond de investitii de aproximativ 30 milioane euro, finantat partial prin intermediul programului JEREMIE al Fondului European de Investitii si care targeteaza sectorul IT si online.

Exista un numar relativ mare de antreprenori, mai ales in domeniul IT și on-line. In timp ce majoritatea au nevoie de investitii, ei sunt mai degraba foarte dornici sa ajunga la urmatorul nivel al afacerii lor.

Au nevoie sa faca pasul de la idee și stadiul incipient de dezvoltare, la piețe internaționale, afaceri mai dezvoltate, mai multi angajați și o strategie mai ambitioasa.

VentureConnect nu le ofera doar locul unde pot gasi finanțare, ci și o ocazie foarte buna de networking și de a intra in contact cu cei care le pot duce afacerea la nivelul urmator.

Radu Georgescu, Președinte GECAD Group

VentureConnect a fost lansat in 2010 de catre Ana Maria Andronic (avocat senior la Biris Goran) si Daniel Visoiu (partener la Biris Goran) impreuna cu un grup de antreprenori IT/on-line binecunoscuti cum ar fi Marius Ghenea (antreprenor si business-angel), Radu Georgescu (Presedintele Gecad Group), Dragos Roua (antreprenor on-line in serie), Orlando Nicoara (Director General al Mediafax Group si antreprenor on-line) si Peter Barta (Director Executiv al Fundatiei Post-Privatizare – FPP).

Note de subsol:
1. Radu Georgescu, presedinte GECAD Group. LinkedIn | Blog

Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments