Posted By Costin

Nikon AF-S 105mm f/2.8G IF-ED VR II (MACRO 1:1, stabilizare de imagine)


De la un anumit nivel in sus, body-urile camerelor foto D-SLR devin oarecum consumabile, iar obiectivele sunt cea mai de pret avutie a unui pasionat de fotografie. In functie de cat de pasionat esti, va trebui sa iei in calcul si faptul ca poate exista o posibilitate sa depasesti stadiul de amator si sa treci la un moment dat pe o camera full-frame.

Si, pentru a nu muri saraci si singuri din cauza preturilor de porc pe care le au obiectivele foto, daca aveti astfel de porniri sinicigase pentru conturile din banca, va sfatuiesc sa va cautati din start obiective full frame compatibile cu aparatele pe care le aveti p’acasa! 🙂

Cand vine vorba de detalii si aparatele foto de la Nikon, 105mm cu 2.8 este poate una dintre cele mai bune alegeri posibile ever. E luminos, are stabilizator de imagine, ceea ce-ti permite sa faci fotografii si fara trepied (are totusi 790g), are motoras de focalizare incorporat ce ii da viteza si-l face astfel mai rapid decat daca statea in focusul aparatului si un raport de marime de 1:1.

Este un pic cam scump (3300 lei la F64), insa ideal pentru fotografiile de tip close-up si macro. Basca faptul ca poate fi folosit cu succes si la portrete, de la distanta (vezi fotografiile facute la Mobile Marketing Conference 2011 si lansarea Samsung Smart TV in Romania). Mai jos aveti si cateva fotografii neprelucrate, facute cu acest obiectiv montat pe un Nikon D7000.

Mai revin pe tema asta cand o sa si (ma) invat (cu el). 🙂

Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments