Posted By Costin

Bani din blog


Exista un miraj al banilor ce se pot castiga din blogging, in Romania. Pana la urma, cat poate fi de greu? Platforma WordPress poate fi descarcata gratuit, cu pretul unui pachet de tigari iti poti cumpara UNLIMITED ce-vrei-tu de la bluehost.com pentru a-ti gazdui articolele, iar eMAG si 2parale.ro iti dau bannere si modalitati de a le implementa pana te plictisesti!

Si, dupa cateva luni in care ai reusit sa depasesti 200 de euro lunar (in cele mai bune cazuri), ajutat fiind de SEO spam si Google AdSense, iti gasesti timp sa scrii o carte, pe care, intamplator :-), sa o denumesti “Arta bloggingului”, ticluiesti motivationale de genul “Castiga $300 pe zi din bloguri” si incepi sa dai sfaturi, cautand vizibilitate pe blogurile de top desi…

Nu ma intereseaza “blogurile de succes” si nici saracia din spatele lor. Eu scriu pentru cei care incep de la zero si vor sa faca bani pe net si care sunt dispusi sa puna osul la treaba aplicand principiile de marketing.

Daca esti interesat de guest posting te rog sa imi spui, dealtfel am de raspuns la multe alte mailuri ce imi vor aduce parteneri.

Nu zic ca nu-i bine, suntem (banuiesc :-)) cu totii majori, vaccinati, cu carte de identitate in buzunar si destul de maturi sa ne stabilim target-ul, si nici nu cred ca sunt eu neaparat persoana potrivita pentru a da sfaturi in directia asta, insa cred ca fiecare ar putea asterne intr-un notepad, cu liniute, raspunsuri la urmatoarele intrebari:

1. Cati bani sunt in blogging si de unde vin ei? (resursa)
2. Cine sunt bloggerii care fac bani din blogging? De ce fac bani din blogging? Care sunt companiile care investesc in media sciale? Nu am resursa, insa puteti sa urmariti campaniile de pe bloguri, in toate formele lor: display, advertoriale, proiecte speciale, etc.
3. Ce imi place mie sa fac in offline? (resursa)

In plus, cred ca e destul de sanatos sa va puneti intrebarea: “Daca se pot face $300 pe zi, oare top x bloggeri din Romania de ce nu o fac? Sunt tampiti?“. Si e posibil sa vedeti lucrurile altfel. Spor!

PS. Mai gasiti cateva zeci de articole oarecum pe aceeasi tema, o parte dintre ele destul de interesante, zic eu, urmarind eticheta bani din blog de pe refresh.ro.


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments