Posted By Ioana

1.5M euro pentru o platforma de e-Learning ce va deservi 10 scoli si licee din Bacau


Zece institutii de invatamant din judetul Bacau vor fi incluse in platforma de e-Learning, care face parte din proiectul “Portal Educational – Educatie flexibila si Deschisa“, cu o valoare totala de peste sase milioane de lei (aproape 1.5 milioane de euro).

Banii provin din fonduri nerambursabile, perioada de implementare a proiectului de mai sus este de 12 luni.

Fiecare elev, indiferent de etnie sau de clasa sociala trebuie sa aiba acces la educatie de inalta calitate. Proiectul va ajuta atat copii, cat si profesorii sa se apropie de mediul virtual, cursurile si examenele desfasurandu-se online. Vom continua sa alocam bani europeni pentru modernizarea invatamantului si in alte judete ale tării“, a declarat ministrul Valerian Vreme.

Elevii din 10 scoli si licee din judetul Bacau vor invata online prin intermediul platformei de e-Learning, care va permite comunicarea mult mai rapida intre unitatile de invatamant si Inspectoratul Scolar al Judetului Bacau, dar si a schimbului de informatii intre scolile si liceele incluse in proiect.

Prin intermediul acestui proiect, aproximativ 9300 de elevi vor fi incurajati sa participe la cursurile online, astfel reducandu-se abandonul scolar si asigurandu-se egalitatea de sanse in domeniul educatiei. Pe viitor platforma va putea sa fie utilizata si in institutiile scolare din mediul rural.

De asemenea, se va forma o clasa virtuala unde elevii vor invata si vor fi examinati online, beneficiind de cursuri de calitate, animatii pentru invatare rapida, precum si de un catalog virtual unde isi vor putea vizualiza notele.


View Comments