Posted By Ioana

181 proiecte se bat pentru 15 milioane de euro destinati implementarii unor solutii IT in sectorul de Sanatate


Peste 180 de firme au depus cereri pentru a obtine finantare din bani europeni privind introducerea unor solutii IT in sectorul de Sanatate, a anuntat marti ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme. Cererile urmeaza sa fie evaluate, insa doar 50 de proiecte vor fi aprobate, bugetul fiind de 15 milioane de euro.

Sprijinim implementarea unui sistem informatic integrat pentru spitalele de pe teritoriul României. Este un program de 15 milioane de euro şi au fost depuse 181 proiecte. Noi sperăm să finanţăm în jur de 50 de proiecte. Discutăm de patru luni de evaluare şi contractare, iar anul 2012 trebuie să ne prindă pe acest domeniu cu implementări serioase de soluţii informatice care vin în folosul spitalelor“, a declarat ministrul de resort.

Valerian Vreme a precizat ca pacientul va beneficia astfel de servicii mai bune, avand o evidenta continua a fisei lui de sanatate.

Sistemele pentru spitalele din România vor fi interconectate cu acel program major, pe care îl avem în finanţare pentru Casa de Asigurări de Sănătate. Este vorba despre fişa pacientului şi, respectiv, reţeta electronică“, a mai spus ministrul.


View Comments