Posted By Ioana

antena3.ro trece si el pe HTML5


Dupa 2 luni de la aceeasi intreprindere, insa cu realitatea.net, Q2M si, de data aceasta, Antena 3, in parteneriat cu Microsoft Romania, lanseaza o versiune speciala a site-ului www.antena3.ro, redesenata cu ajutorul tehnologiilor HTML5 si CSS3. Noua versiune are un design fresh si o structura mai aerisita, care functioneaza ca o aplicatie web ce simplifica pasii de navigare intre sectiunile editoriale ale site-ului si articolele continute de acestea.

Proiectul este disponibil la adresa antena3.ro/html5, a fost dezvoltat pentru Internet Explorer 9 de Antena 3, cu sustinerea Q2M si Intact Interactive. Noua versiune HTML5 poate fi accesata doar de cei care folosesc Internet Explorer 9, Safari sau Google Chrome*. Partenerii care au realizat acest proiect sustin ca au avut in vedere accesarea continutului digital intr-un mod mult mai natural, iar publicul sa aiba sansa sa experimenteze un alt mod de a se informa.

Lansarea de astazi este un eveniment de interes pentru utilizatorii de Internet din Romania, acestia avand acum posibilitatea de a accesa continutul digital intr-un mod mult mai natural, mult mai intuitiv folosind o platforma de ultima generatie si bineinteles browsere de ultima generatie precum Internet Explorer 9”, a spus Tudor Galos, Windows Business Group Lead, Microsoft Romania.

Viitorul este al comunicarii, nu al publicitatii online seci. Un proiect de genul celui lansat astazi vine exact in aceasta tendinta si ar fi fost imposibil de realizat fara deschidere totala din partea partenerilor nostri de la Microsoft si Antena3”, spune Dragos Stanca, managing partner, Q2M.

Am vrut sa oferim publicului nostru sansa de a experimenta un alt mod de a se informa, iar tehnologia inovatoare html5 ne-a permis sa concretizam acest proiect. Noua varianta a site-ului antena3.ro va surprinde atat prin layout, cat si prin functionalitati.”, spune Carla Donciu, new media enthusiast, Antena 3.

Antena3.ro/html5 afiseaza diversele domenii editoriale in culori pentru a fi mai usor de diferentiat, in timp ce stirile si articolele afiseaza sumarul in ferestre de previzualizare, astfel incat utilizatorii pot decide mai rapid ce este interesant pentru ei.

Utilizatorii au la dispozitie o lista pentru revizuirea sau parcurgerea integrala a articolelor favorite. Selectarea sau eliminarea articolelor in cadrul listei de preferinte se poate realiza prin accesarea butonului verde afisat in coltul din dreapta sus al ferestrelor ce previzualizeaza articolele.

De asemenea, articolele sunt listate descrescator in functie de ziua aparitiei si se incarca instant, fara a necesita un refresh al paginii. In plus, utilizatorii au posibilitatea de a introduce Antena3.ro/html5 in listele fixate in bara de activitati Windows 7 sau in meniul de start al Internet Explorer 9.

Note de subsol:
1. Tudor Galos – Windows Business Group Lead la Microsoft Romania. LinkedIn
2. Dragos Stanca – 39% Publyo, 91% Q2M. Blog | Twitter | Facebook
3. Carla Donciu – new media enthusiast, Antena 3

View Comments