Posted By Ioana

Google iti recompenseaza setea de cunoastere (Google News Badges)


Google se gandeste la toate, daca putem sa spunem asa. Ca sa te ajute sa scutesti timp pretios Google News iti va “oferi” doar informatiile care te intereseaza si iti va oferi si recompensa pentru “setea de cunoastere”.

In momentul in care te loghezi pe contul de Google si citesti informatiile care te intereseaza de pe fluxul de stiri al motorului de cautare, Google va retine preferintele tale, dupa care te va “premia”, anunta CNN.

In consecinta vei castiga insigne de lectura pe articolele cu teme specifice. Si cu cat numarul stirilor pe tema aleasa de tine va creste, cu atat mai multe stele vei avea pe insigna. Stelele sunt de bronz, argint, platina si aur, Google News pregatind mai mult de 500 de insigne disponibile pentru a se potrivi o gama larga de subiecte.

Insignele Google sunt private, ceea ce inseamna ca doar tu vei putea vedea ce premii ai castigat, dar exista posibilitatea sa imparti insigne prietenilor, prin intermediul contului Google +. Daca tot au o retea sociala, barem sa o foloseasca la ceva :-).

Practic Google incearca sa transforme viata intr-un joc. După ce ai castigat o insigna pe un anumit subiect, de exemplu, vei putea crea o sectiune de stiri pe site-ul news.google.com in care vor intra stiri care fac referire la teme similare, luand in considerare ca site-ul are acces la mai mult de 50.000 de surse.

De asemenea, cele peste 50,000 de surse pe care le are Google News pot fi personalizate in functie de nevoile fiecarui utilizator. A se nota sidebarul din dreapta siteului news.google.com! Mai multe detalii in clipul de mai jos.


View Comments