Posted By Ioana

MCSI: 1 august, deadline pentru propuneri de imbunatatire a proiectului de lege referitor la retinerea datelor


Proiectul de lege prin care urmeaza sa fie stabilite conditiile in care se vor putea retine datele generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicatii electronice a fost supus dezbaterii publice. Ministrul Telecomunicatiilor, Valerian Vreme, sustine ca aceasta lege ar urma sa creeze conditiile pentru reducerea infractionalitatii, iar siguranta cetateanului va creste.

Inainte de toate si eu sunt un cetatean al Romaniei si de aceea vreau sa avem o lege cat mai buna care sa protejeze viata romanilor. Prin aplicarea acestei legi, la nivel national se creeaza conditiile pentru reducerea infractionalitatii, cetatenii fiind mult mai protejati”, a declarat ministrul Valerian Vreme.

Datele retinute urmeaza sa fie utilizate de catre autoritatile competente pentru a preveni, cerceta, descoperi si urmari infractiunile grave. Legea prevede ca aceste date vor fi retinute doar pentru o perioada de 6 luni, dupa care vor fi distruse prin proceduri automatizate, ireversibil.

Oficialii MCSI au solicitat propuneri cu privire la proiectul de lege, care pot fi transmise pana la data de 1 august 2011.


View Comments