Posted By Ioana

Piata serviciilor telecom din mediul rural va creste in urmatorii ani cu circa 25%


Piata serviciilor telecom din mediul rural va creste in urmatorii ani cu circa 25%, anunta Digital Cable System. Astfel, pentru 2011 si 2012, DCS estimeaza ca penetrarea serviciilor de cablu in mediul rural nu va creste semnificativ, dar vor aparea oportunitati interesante de achizitii.

In ceea ce priveste serviciile de acces Internet, compania estimeaza o usoara crestere cu cateva procente a ratei de penetrare in mediul rural pana la sfarsitul acestui an. O crestere similara, dar mai mica, de circa 1%, este estimata si pentru serviciile de telefonie fixa.

AKTA, divizia adresata consumatorilor individuali, s-a extins in ultimul an si va continua acest proces de extindere sub reteaua de cablu in zone ca Timis, Arges, Ilfov, Vrancea si Ialomita.

Repozitionarea viziunii operatorilor telecom, si nu numai, asupra mediului rural duce la cresterea investitiilor in acest sector, potentialul de dezvoltare fiind semnificativ, in special în ceea ce priveste Internetul. De asemenea, intensificarea nevoilor de informare si instruire ale populatiei, precum si progresul tehnologic, vor face ca in anii urmatori sa asistam la o reluare a cresterii ratelor de penetrare a serviciilor telecom in acest mediu“, a declarat Dinu Malacopol, CEO Digital Cable Systems.

Din cauza crizei, piata serviciilor telecom in mediul rural nu a inregistrat cresteri.

Actualul context economic determina mentinerea, daca nu cresterea, decalajului dintre mediul urban si cel rural. In acest moment, gradul de penetrare a Internetului este de circa 20% în mediul rural, fata de peste 60% în cel urban, ceea ce face din serviciile de Internet un motor de crestere important pentru noi in urmatorii ani,” a adaugat Dinu Malacopol, CEO Digital Cable Systems.

In urma cu cateva zile, oficialii europeni si-au exprimat vadita nemultumire fata de faptul ca mai mult de jumatate dintre romani nu au acces la Internet. Vicepresedintele Comisiei Europene, Neelie Kroes, militeaza ca toate statele europene, dar in mod special Romania, sa faca tot efortul sa contribuie pe cat posibil la dezvoltarea digitala, deoarece aceasta merge in tandem cu cea economica si sociala.

54% dintre romani nu au acces la Internet, ceea ce este inacceptabil. In Europa, doar 26% dintre locuitori nu au acces la Internet. Acesta este important, nu doar pentru economie, ci si din punct de vedere social“, a declarat Neelie Kroes, vicepresedintele Comisiei Europene.


View Comments