Posted By Costin

Romcard: “Comertul electronic cu plata online prin card a crescut cu 18% in 2011”


Comerţul electronic cu plata online prin card a crescut cu 18% în primul semestru, faţă de aceeaşi perioadă din 2010, la 80,5 milioane euro, iar numărul de tranzacţii procesate a avansat cu 8%, la 1,3 milioane operaţiuni, conform datelor furnizate de Romcard.

În perioada analizată, prin sistemul ePayment, au fost procesate peste un milion de tranzacţii, în valoare de 71,2 de milioane de euro, numărul persoanelor care au ales să plătească online prin ePayment crescând cu 10% faţă de acelaşi interval din anul trecut, se arată într-un comunicat al furnizorului de soluţii de comerţ electronic ePayment, parte a grupului internaţional PayU.

Tot pe plus au fost si semnalele din partea okazii.ro si 2parale.ro, din zilele precedente, doar Radu Apostolescu, vicepresedintele si director de dezvoltare eMAG, fiind putin… necajit de faptul ca plata online e cea mai greu de adoptat de catre useri si promovata gresit in ro.

Pentru cei care nu ati prins-o, exista o discutie interesanta dintre acesta si Radu Georgescu, presedinte GECAD Group (fost proprietar al solutiei ePayment pana in momentul in care a fost cumparata de Allegro, in octombrie 2010), in comentariile acestui articol.

Note de subsol:
1. Radu Apostolescu – Vicepresedinte, Director de Dezvoltare eMAG. LinkedIn | Twitter
2. Radu Georgescu – presedinte GECAD Group. LinkedIn | Blog

Costin are 40 de ani și creează conținut din 2004. A gândit digital la Thinkdigital pentru 3 ani, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit) și Bakers Digital Communication (Managing Director), însă a dezvoltat și 2 jocuri MMORPG web based, cu unul dintre ele câştigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments