Posted By Ioana

Site-urile de reduceri au atras peste 100.000 de platitori online in 2011


Tot mai multi romani au inceput sa faca tranzactii online cu cardul, atrasi de siteurile de reduceri, astfel ca in primele sase luni peste 100.000 de romani au achizitionat peste 350.000 de vouchere pentru reduceri, valoarea medie a tranzactiilor urcand din ianuarie cu 75%, la peste 70 de lei.

La inceputul anului valoarea medie a unei tranzactii era de 40 de lei, insa in sase luni a urcat cu 75%, la peste 70 de lei, arata estimarile realizate Netopia Sistem, operatorul serviciului mobilPay. (vezi si Peste 40 de “groupoane” din Romania au generat luna trecuta mai bine de 70.000 de tranzactii si 600.000 de euro)

De asemenea, voucherele de reduceri cu valori mai mici de 100 de lei reprezinta peste 85% din volumul total de cupoane vândute pe astfel de platforme, în timp ce valoarea acestora se ridica la peste 60% din total tranzactiilor.

De la începutul anului, am înregistrat o medie lunara de peste 16.000 de utilizatori noi, care au realizat pentru prima data o tranzactie online cu cardul pe site-urile de reduceri.

Vorbim despre un ritm de crestere semnificativa tinând cont de dimensiunea pietei locale, dar avantajul cel mai mare îl reprezinta crearea unui obicei printre acesti posesori de carduri pentru achizitiile online.

Antonio Eram, CEO Netopia Sistem

Cumparatorii prefera, in mod special, pachetele turistice si operatiile estetice.

Cel mai mare fan al site-urilor de reduceri din 2011 s-a dovedit un utilizator care a achizitionat in 6 luni vouchere în valoare totala de peste 10.000 de lei. Exista si persoane care au cumparat peste 80 de astfel de oferte de pe un singur card”, a adaugat Eram.

Pe lista celor mai achiztionate vouchere de reduceri sunt cele pentru restaurante si cafenele, urmate de reducerile pentru saloane de înfrumusetare si cele de masaj sau salile de fitness.

mobilPay este unul dintre cei mai importanti procesatori de plati online cu cardul, cu o cota de piata estimata pentru acest an la 40%, corespunzatoare unui numar de 1,5 milioane de tranzactii. Operatorul proceseaza mai mult de 90% din totalul platilor online înregistrate pe site-urile de reduceri.

Note de subsol:
1. Antonio Eram – CEO NETOPIA System si “tatal” blogosferei romanesti :-). LinkedIn | Blog

View Comments