Posted By Costin

Sorin Oprescu, Sorin Apostu si Radu Mazare, cei mai mediatizati primari in online


Sorin Oprescu (Bucuresti), Sorin Apostu (Cluj-Napoca) si Radu Mazare (Constanta) se afla pe primele trei locuri in topul celor mai mediatizati primari in mediul online, in decursul lunii iunie, arata o analiza Mediafax Monitorizare.

Analiza a luat in calcul primarii resedintelor de judet (cu exceptia primarului suspendat al Craiovei, Antonie Solomon) si pe cel al Capitalei si a fost realizat in perioada 1 – 30 iunie pe site-uri, bloguri, conturi de Twitter si pagini publice de Facebook, in total, circa 54.500 de surse online in limba romana urmarite de Mediafax Monitorizare.

Ierarhia vizibilitatii este condusa de Sorin Oprescu, care inregistreaza peste 31% dintre mentiunile din online despre cei 41 de primari (2905 de mentiuni din totalul de 9286). Sorin Apostu si Radu Mazare isi aloca, la randul lor, cate 7,4%, respectiv 6,8% din mediatizare, ei fiind urmati de primarii din Sibiu si Iasi – Klaus Iohannis si Gheorghe Nichita – cu 5,2%, respectiv 5%.

Top 10 ii mai include pe Ion Lungu (Suceava) – 4,1%, Gheorghe Ciuhandu (Timisoara) – 3,7%, Gheorghe Falca (Arad) – 3%, Tudor Pendiuc (Pitesti) si Gheorghe Stefan (Piatra-Neamt) – 2,5% fiecare. Impreuna, cei zece edili din fruntea clasamentului cumuleaza 71% din totalul mentiunilor, in timp ce restul se distribuie intre ceilalti 31 de primari.

In timp ce Sorin Oprescu are cel mai mare numar de mentiuni pe toate cele patru categorii de surse online monitorizate, locul secund este ocupat de Sorin Apostu in cazul site-urilor, Gheorghe Ciuhandu in cazul blogurilor, Klaus Iohannis pe Facebook si Radu Mazare pe Twitter.


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments