Posted By Costin

Vodafone Romania: -2.9% clienti, + 4,1% crestere a veniturilor din servicii fata de trimestrul precedent


Vodafone Romania a anuntat astazi indicatorii financiari principali pentru primul trimestru al anului fiscal 2011/2012, incheiat la 30 iunie 2011, conform rezultatelor publicate astazi de Vodafone Group Plc. Vodafone Romania a inregistrat 8.930.315 de clienti, la 31 iunie 2011, in scadere cu 2,9% fata de trimestrul precedent, ca rezultat al continuarii deconectarilor de SIM-uri prepay inactive din baza noastra de clienti.

Veniturile din servicii au crescut cu 4,1% fara de trimestrul precedent si au scazut cu 6,3% fata de aceeasi perioada a anului trecut. ARPU mobil (Venitul Mediu pe Utilizator) a fost de 6,8 Euro pentru trimestrul incheiat la 30 iunie, ceea ce corespunde unei cresteri de 11,6% fata de trimestrul precedent si unei scaderi de 2%, fata de aceeasi perioada a anului trecut. La 30 iunie 2011, abonatii reprezentau 38%, iar utilizatorii serviciilor prepaid 62% din totalul clientilor Vodafone Romania.

Iñaki Berroeta, CEO, Vodafone Romania, a declarat ca se bucura pentru semnalele pozitive in ceea ce priveste cresterea venitului si ARPU fata de trimestrul precedent, un prin factor ce a contribuit la aceasta evolutie fiind cresterea continua a serviciilor de date mobile.

Ne bucuram sa vedem semnale pozitive in performanta noastra din ultimul trimestru, cum ar fi cresterea veniturilor si a ARPU fata de trimestrul precedent, in pofida conditiilor dificile de pe piata. Unul dintre principalii factori care au contribuit la aceasta evolutie buna a fost cresterea continua a serviciilor de date mobile. Aceasta crestere a fost sustinuta de oferte ce au facut smartphone-urile si Internetul mobil si mai accesibile utilizatorilor nostri. Vom continua sa aducem clientilor nostri mai multa valoare si o experienta imbunatatita, pentru a ii ajuta sa profite din plin de serviciile noastre.

Iñaki Berroeta, CEO, Vodafone Romania


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments