Posted By Ioana

65% dintre adulti folosesc retelele sociale. “Forta” o dau femeile


65% dintre adultii care folosesc Internetul sunt utilizatori ai site-urilor sociale ca MySpace, Facebook sau Linkedin, in comparatie cu 61%, cati erau anul trecut. Frecventa de utilizare a site-urilor sociale si crearea de retele intre tinerii utilizatori de internet adulti, sub 30 de ani, a fost stabila pe parcursul ultimului an, arata un raport PewResearchCenter.

Dintre utilizatorii sub 30 de ani, majoritatea sunt femei cu varsta cuprinsa intre 18 si 29 de ani. Studiul mai arata ca femeile sunt “puterea retelelor sociale”, acestea fiind si mai active. In mai 2011, sapte din zece femei de pe Internet foloseau siteurile sociale, adica 69%, in timp ce doar sase din zece barbati faceau asta, adica 60%. De asemenea, ele sunt si mai active pe site-urile sociale.

Si in cazul persoanelor care au varsta cuprinsa intre 50 – 64 de ani s-a inregistrat o crestere semnificativa, adica 60%. Mary Madden, coautor al raportului, crede ca adultii testeaza momentan “apele”, in timp ce adolescentii si tinerii au inceput sa includa retelele sociale si mass media in rutina zilnica.

Respondentii au declarat ca au parere buna despre siteurile sociale, criticile fiind mult mai putine in comparatie cu aprecierile, mai arata studiul. Utilizatorii sustin ca se distreaza cand intra pe site-urile sociale. Studiul mai arata ca doar email-ul si motoarele de cautare sunt mai des folosite decat retelele sociale.

Iata rezultatele raportului:


View Comments