Posted By Ioana

Apple si Samsung depasesc Nokia la vanzarile de smartphone-uri


Compania Apple, urmata indeaproape de Samsung Electronics, a depasit cota de piata la smartphone-uri a companiei Nokia, la nivel mondial, in cel de-al doilea trimestru, arata o cercetare de piata realizata de Strategy Analytics.

Apple a controlat aproape o cincime din piata smartphone, cu o cota de 18,5%, livrand peste 20 de milioane de iPhone-uri, in timp ce Samsung Electronics, cu o cota de 17.5%, a livrat 19,2 milioane de smartphoneuri, anunta cnet.com.

Nokia a inregistrat o scadere a cotei de piata pana la 15,2 la % de la 38.1 la suta, cat detinea cu un an in urma, dupa ce consumatorii au optat pentru sistemele de operare mai sofisticate dezvoltate de Apple si Google. Drept urmare compania a fost fortata sa colaboreze cu Microsoft si sa treaca la sistemul de operare Windows Phone.

Pe viitor, pastrarea succesului Apple depinde de lansarea iPhone 5, care, potrivit mai multor surse de pe piata, va avea loc in septembrie sau octombrie.

Pe de alta parte, Samsung a anuntat ca profitul a scazut, insa vanzarile de smartphone-uri au crescut. Duminica compania a anuntat ca a vandut 5 milioane de unitati din modelul Galaxy S II, la doar 85 zile de cand a fost pus in vanzare.


View Comments