Posted By Costin

Doar 24% dintre romani sunt multumiti de locul de munca si domeniul de activitate


Conform unui studiu BestJobs desfasurat la nivel national pe pagina de candidati BestJobs, din cei 3040 de respondenti peste 33% au declarat ca prefera companiile straine, in timp ce 38% isi doresc sa incerce in prezent o schimbare de cariera.

De asemenea, 24% dintre respondenti au declarat ca sunt multumiti de job si domeniul de activitate, in timp ce 13% prefera companiile autohtone, iar 17% nu sunt interesati in a face o cariera, ci isi doresc un job pentru a se putea sustine financiar.

Iata rezultatele celor doua intrebari, pe larg:

Intrebati despre preferintele legate de tara din care provine angajatorul, “Preferi companiile autohtone sau straine?“, raspunsurile utilizatorilor BestJobs au fost urmatoarele:
– 54% nu sunt interesati de tara din care este angajatorul.
– 33% prefera companiile straine.
– 13% prefera companiile autohtone.

Din cel de-al doilea sondaj, “In prezent jobul tau e in domeniul in care vrei sa iti construiesti o cariera?“, aflam ca:
– 24% sunt multumiti de job si domeniul de activitate.
– 21% sunt multumiti de jobul din prezent, dar e posibil ca in viitor sa incerce si un alt domeniu.
– 38% isi doresc sa incerce in prezent o schimbare de cariera.
– 17% nu sunt interesati in a face o cariera, ci de a se putea sustine financiar.


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments