Posted By Ioana

Endava estimeaza o cresterea a afacerilor cu 22%, pana in 2012


Grupul britanic Endava estimeaza pentru urmatorul an financiar (iulie 2011 – iunie 2011) o crestere a afacerilor cu 22%, la peste 40 de milioane de euro, luand in considerare ca peste 50% din cifra de afaceri pe grup este realizata din dezvoltarea de aplicatii software la comanda, iar aproximativ 25% din afaceri sunt reprezentate de serviciile de suport tehnic.

Conducerea companiei anunta ca in 2010 afacerile companiei au consemnat o crestere de 25%, la peste 33 de milioane de euro.

Cresterea realizata de Endava in ultima perioada a fost determinata in principal de semnarea unor contracte noi cu clienti din Marea Britanie, in special din sectorul financiar si al serviciilor online, dar şi de o crestere a bazei de clienti in România si Moldova. Pentru 2011, grupul Endava isi propune o crestere a cifrei de afaceri cu cel putin 22%, comparativ cu anul precedent, cand compania a inregistrat afaceri de 33 de milioane de euro. Continuam astfel politica grupului, de cresteri organice anuale cuprinse intre 20% si 25%”, a declarat Marian Popa, Managing Director pentru regiunea Europei Centrale si de Est.

Reprezentantii Endava au precizat ca pe piata din Romania cerererile clientilor sunt diferite.

Pe piata din România, cererea din partea clientilor locali este diferita. Endava a inregistrat o crestere a vanzarilor mai ales pe segmentul solutiilor software specializate pentru sectorul financiar-bancar, integrarea de sisteme, respectiv servicii de securitate in domeniul platilor online”, a adaugat Popa.

Vanzarile companiei catre clienti din regiunea Europei Centrale si de Est reprezinta aproape 10% din totalul afacerilor Endava. Compania este prezenta pe plan local cu birouri la Cluj-Napoca, Iasi si Bucuresti, cu un numar total de 310 angajati.

Printre clientii Endava se numara IMG Worldwide, Cision, ITV, NYSE Euronext, UBS, Banca Transilvania, BancPost, AVIVA, Aegon Life, BRD Fond de Pensii.


View Comments