Posted By Ioana

Google TV ajunge in Europa in 2012


Anuntat in mai 2010, serviciul Google Tv va fi lansat in Europa anul viitor, a anuntat recent unul dintre sefii companiei, Eric Schmidt.

Cautam sa sprijinim industria de continut prin furnizarea unei platforme deschisa in asa fel incat urmatoare generatie de televiziune sa evolueze, in acelasi mod in care Android este o platforma deschisa pentru urmatoarea generatie de telefonie mobila. Ne asteptam ca Google Tv sa fie lansat in Europa la inceputul anului viitor“, a declarat Schmidt.

Google Tv este o platforma software care interactioneaza cu televizorul utilizatorului, prin intermediul unui cablu de internet si conexiune cu un satelit, care va combina continutul TV cu Internetul si aplicatiile web.

Cei cu Google TV pot, de exemplu, sa isi foloseasca smartphone-urile ca sa controleze de la distanta cautarea pe Internet, pe televizor, in timp ce se uita la un show. De asemenea, isi pot crea o pagina cu setarile, care va semana mult cu ecranul unui smartphone, dar va include si icoane pentru aplicatii si canalele tv.

Multe companii de cablu din SUA au interzis accesul Google Tv din cauza ca se tem de competitie.


View Comments