Posted By Ioana

Rusii isi construiesc propriul Silicon Valley


Innogradul va fi varianta ruseasca a Silicon Valley, unde isi vor “gasi” casa in viitorul apropiat 30.000 de oameni de stiinta si ingineri.

Proiectul, care a fost tinut in secret multa vreme de autoritatile ruse, se doreste a fi un centru de inalta tehnologie unde se vor realiza cercetari pentru a stabili un ecosistem de inovare pentru crearea unor tehnologii de ultima generatie in domeniul telecomunicatiilor, stiintelor vietii si a energiei nucleare, anunta Forbes.

Presedintele Rusiei Dmitry Medvedev anunta anul trecut ca Innograd va fi o componenta a guvernului, iar “produsele” create acolo vor ajuta la dezvoltarea economiei rusesti.

La acest proiect au fost implicate si companii din sectorul privat cum ar Cisco, Boeing, Microsoft, Intel, Siemend, Nokia, Tata si altele, investitia acestora fiind evaluata la peste 250 de milioane de dolari. De asemenea, elite universitare sau persoane care muncesc in institutiile de cercetare, inclusiv universitatile Stanford si Cambridge, au fost de acord sa contribuie la crearea Innograd.

Printre persoanele celebre care au mai contribuit se numara Craig Barrett, CEO Intel Corp. si castigatorii premiului Nobel Jores Alferov si Roger David Korneberg.


View Comments