Posted By Costin

Facebook ocupa intre 15% si 20% din timpul de incarcare al unui website


Un studiu realizat pe primele 1000 de site-uri din trafic.ro, dintre care doar 950 au fost validate pentru analiza, a aratat ca 99,9% dintre acestea folosesc fisiere JavaScript pentru a afisa reclama, pentru monitorizarea vizitatorilor sau pentru a adauga diverse functionalitati, prezenta acestor fisiere contribuind cu 1/3 la timpul de incarcare a siteurilor.

O alta informatie a fost aceea ca Facebook, retea sociala ale carei widget-uri se regasesc in codul sursa a peste 32% dintre site-urile ce au intrat in studiu, ocupa intre 15% si 20% din timpul de incarcare al unui website, durata medie de incarcare a scripturilor fiind de 1.2 secunde, pentru 20% dintre site-urile monitorizare aceasta depasind insa 5 secunde.

Cu 65% acoperire, pe cel de-al doilea loc intalnim codurile de afisare a bannerelor publicitare, acestea facandu-se vinovate de 7-9% din timpul de incarcare al unui site. La polul opus avem codurile folosite de uneltele de monitorizare ale traficului unui site (ex: trafic.ro, Google Analytics, ori SATI), coduri folosite de 99% dintre site-urile validate, al caror timp de incarcare ocupat este de doar 2-3%.

Iata si rezultatele studiului, pe larg, intr-un infografic.


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments