Posted By Costin

BestJobs: Salariul nu este cel mai important factor care influenteaza satisfactia la locul de munca


In ultimii 2 ani de zile, 55% dintre respondentii unui studiu BestJobs nu si-au schimbat niciodata locul de munca, 23% au schimbat angajatorul o data, 13% de doua ori, 4% de trei ori si 2% de 4 ori. Majoritatea se tem de risc si de schimbare, datorita crizei, evident, insa odata cu aparitia oportunitatilor profesionale, unele persoane isi inving teama si parasesc jobul din ultimii 5 ani si devin mai dispusi sa schimbe ceva in viata lor profesionala.

Dintre cei peste 5700 de participanti la chestionar, 17% au declarat ca au schimbat locul de munca pentru ca au fost disponibilizati, 15% au plecat catre un nou loc de munca pentru un pachet salarial mai mare, 13% deoarece nu se simteau recunoscuti profesional, in timp ce doar 9% isi doreau o schimbare in cariera.

Ce e interesant e faptul ca la intrebarea Care este cel mai important factor care iti influenteaza satisfactia la locul de munca? beneficiile materiale sunt pe locul 2, cu 21%, in timp ce pe primul loc, cu 25%, se afla reunoasterea meritelor :-). Iata si rezultatele pe larg ale chestionarului efectual la nivel national, pe un esantion de 5750 utilizatori, pe pagina de candidati si de companii de pe BestJobs.ro.


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments