Cum sa facem un site pentru mobile


Va recomand aceasta prezentare extraordinara intitulata “Selling The Mobile Web”. Oamenii au mari asteptari de la accesarea unui site de pe telefonul mobil si in majoritatea covarsitoare a cazurilor (peste 80%) sunt dezamagiti de experienta avuta.

Iar acestia vor accesa continutul pus online de un brand folosind browserul telefonului mobil, indiferent ca brandul s-a gandit sau nu la acest aspect. In ceea ce priveste tendintele, acestea sunt evidente, cam toate telefoanele pe care le vom descoperi sub bradul de Craciun vor avea un browser.

Prin urmare prezentarea ofera nu doar motivele pentru care ar trebui sa ne indreptam atentia spre realizarea unui mobi site, dar si resurse si sfaturi. Aici as puncta doua dintre ele:

– trebuie sa vedem cum se schimba experienta utilizatorului in functie de ceea ce permite aparatul (un exemplu banal: daca pot folosi functia de geolocalizare de ce nu as pre defini locatia curenta cand il pun pe utilizator sa-si aleaga o locatie?)

– un mobi site trebuie sa exceleze in usurinta in accesarea informatiei si fluiditate si nu in perfectiunea graficii (daca am de derulat 10 ecrane sa ajung la meniu pentru ca am vrut sa ilustrez cu poze pagina pentru a o face mai atractiva cum se desfasoara navigarea?)

Vizionare placuta!


Dan Virtopeanu | Antreprenor Profil LinkedIn | Twitter | Blog personal

View Comments