Cum va arata portofelul Google?


Cunoscut sub denumirea Google Wallet, cei de la thenextweb au publicat un scurt film despre cum ar trebui sa functioneze. Tinand cont ca am citit despre modul de folosire a tehnologiei NFC combinata cu telefonul mobil pentru plati curente acum vreo 8 ani, cand am primit niste materiale din Japonia, nu mi se pare nimic spectaculos.

Atasarea de conturi/carduri bancare multiple, plata prin simpla apropiere a telefonului de echipamentul de procesare erau disponibile si atunci. Europa si America nu erau pregatite cu echipamente bazate pe NFC, lucru care a inceput sa fie remediat intre timp de marii jucatori de pe piata cardurilor bancare, iar despre modele de telefoane cu NFC in 2003 ce sa mai vorbim.

Intre timp Google a intrat si pe segmentul “cupoanelor” pe care il poate integra in portofel, pe segmentul procesatorilor cu Google Checkout si, cel mai important, a ajuns sa domine piata de smartphone cu sistemul de operare Android – ramane de vazut cat va pierde din piata dupa preluarea Motorola, dar asta este alta discutie. Sistem de operare care se pregateste pentru un suport complet al tehnologiei NFC, indispensabila pentru aceasta solutie. Prin urmare, ceea ce vedem in film se va intampla destul de repede 🙂


Dan Virtopeanu | Antreprenor Profil LinkedIn | Twitter | Blog personal

View Comments