Posted By Ioana

IBM, Oracle, Dell si Ericsson investesc in Romania


IBM, Oracle, Dell si Ericsson sunt companiile care intentioneaza sa aloce fonduri importante pentru a face investitii noi in tara noastra, o parte din aceste sume fiind alocate cu ajutorul unei scheme de ajutor de stat, alocate de ministerul Comunicatiilor.

Alaturi de alte state din zona, Romania se afla intr-o competitie pentru atragerea acestor companii si, pe langa resursele umane, infrastructura buna in domeniul telecom si facilitatile acordate programatorilor, trebuie sa aduci argumente in plus pentru atragerea lor. Ministerul Comunicatiilor lucreaza la o schema de ajutoare de stat pentru companiile care vor sa dezvolte in Romania afaceri in domeniul IT&C, printre beneficiarii acesteia urmand sa se numere IBM, Oracle, Dell si Ericsson“, a declarat pentru Mediafax ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme.

IBM ar urma sa deschisa un centru unde vor lucra aproximativ 3.000 de angajati, Oracle isi aduce un centru din Africa, iar Ericsson vrea sa mai angajeze inca 300 de persoane la centrul pe care il are in tara noastra.

In cazul IBM, noi am propus ca posibile locatii orasele Cluj-Napoca, Iasi si Timisoara, importante centre universitare, care pot asigura forta de munca necesara“, a mai spus Vreme.


View Comments