Posted By Costin

Ubervu, $1.000.000 profit


Un articol de cateva mii de semne publicat in urma cu 3 zile de catre adevarul.ro putea fi scurtat la 2 paragrafe. Sau, ma rog, e ok, de dragul beletristicii, insa cred ca ar fi fost un pic mai interesant de urmarit directia milionului din titlu si nu a faptului ca e frumos sa te plimbi pe strazile din Londra.

De aceea, fiecare se ocupă de o altă latură a afacerii care a reuşit să scoată de curând un profit de un milion de dolari, mai ales din contracte cu firme străine.

[…]

Aplicaţia creată de băieţi, „Ubervu”, le permite firmelor să monitorizeze tot ce se spune despre ele pe site-urile de socializare sau pe diferite site-uri şi pot să intervină şi să posteze mesaje atunci când apare vreo criză de PR. Un fel de Facebook pentru companii care pot vedea în timp real dacă primesc Like-uri sau plângeri pe Wall. Produsul a avut succes repede, fiind cumpărat de în jur de 350 de firme şi companii din toată lumea, printre care PayPal, Banca Mondială sau NBC Londra, dar şi multe altele pentru care băieţii au semnat un contract de publicitate.

Nu-i rau. Deloc. facebrands.ro si ZeList Monitor inca nu au iesit din Romania, insa, din cate stiu, Facebrands se pregateste intens in aceasta directie, via Londra. Sa le uram succes, zic.


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments