Posted By Costin

Alerta Cutremur Vrancea, aplicatie de avertizare seismica pentru iPhone


Institutul Roman de Seismologie Aplicata (IRSA) si App&Go au lansat prima aplicaţie de avertizare seismica pe Iphone, care anunta eventualitatea unui cutremur de peste 4,8 grade cu 30 de secunde, pentru bucuresteni, si, respectiv, un minut inainte de producerea acestuia, pentru locuitorii Timisoarei.

Pentru a putea functiona, aplicatia trebuie sa aiba in permanenta acces la internet (3G/EDGE/Wireless), producatorii acesteia asigurand ca nu va fi influentata de aglomerarile retelelor de telefonie mobila, insa, desi sunt cazuri extrem de rare, anumite retele WiFi pot avea porturi inchise.

Aplicatia poate fi descarcata de pe iTunes si costa 9.99 euro pe luna, ori 99.99 euro in fiecare an. Gasiti cateva imagini mai jos, luate de pe Itunes. Nu dau 10 euro pe aplicatia asta din principiu :-).

Si ma intreb. Daca datele sunt corecte, iar subiectul in cauza este unul de siguranta nationala, a cetatenilor etc, de ce nu s-a gasit o modalitate de avertizare automate in masa? Ma gandesc, de exemplu, la activarea unor avertizoare sonore precum cele de antiaeriana (pentru cei mai batraiori, care le-au prins pe vremea lui Ceausescu).


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments