Posted By Ioana

Atacurile cibernetice, in atentia Adunarii Parlamentare NATO de la Bucuresti


Specialistii NATO sunt preocupati de siguranta Internetului. In cadrul Adunarii Parlamentare NATO de la Bucuresti, care s-a desfasurat in acest weekend, s-a adus in discutie problema atacurilor cibernetice asupra sistemelor de aparare pe care le folosesc aliatii impotriva teroristilor.

In cadrul Comisiei pentru stiinta si tehnologie, Jason Healey, director al Initiativei Cyber Statecraft, de la Consiliul Atlantic, a vorbit despre securitatea cibernetica si razboiul in era informatiei. Au stabilit ca este nevoie de noi modalitati de abordare pentru cunoasterea si combaterea atacurilor cibernetice, care de cele mai multe ori ar putea pune in pericol siguranta statelor membre ale NATO, si nu numai acestea.

Healey a subliniat faptul ca este nevoie de o abordare internationala pentru combaterea si stoparea atacurilor informatice. Aceasta amenintare este serioasa si actuala si se adauga celei cu arme biologice si chimice sau altele. Vorbim si aici de un atac asupra securitatii omului.

Pe de alta parte, in afara de atacurile asupra sigurantei statelor, amenintarea cybernetice provoaca si mari pierderi financiare, Norton oferind in urma cu 3 saptamani si un top 3 al tarilor cu cele mai multe victime: China 25 miliarde de dolari, Brazilia 15 miliarde de dolari si India 4 miliarde de dolari.


View Comments