Posted By Costin

Campaniile saptamanii 3-9 octombrie din blogosfera romaneasca


Nota explicativa: Urmatorul articol este scris de Carmen Albisteanu, Creative service la NEXT Advertising. Arhiva articolelor saptamanale scrise de Carmen este disponibila in cadrul etichetei campaniile saptamanii in blogosfera.

Carmen AlbisteanuLinkedIn | Facebook | Twitter | Blog


Saptamana trecuta, filmele au fost la putere in blogosfera, odata cu avanpremiera filmului Real Steel si cea a peliculei romanesti Loverboy. Au fost la Real Steel si au scris impresii Alina Constantinescu, Cetin Ametcea, Bogdan Epure, Andrei Cismaru, Claudia Tocila si Ariel Constantinof. La Loverboy au fost Alex Ciuca, Costin Cocioaba, Alina Constantinescu (vorbeste si despre noul film Liceenii), Corina Maria Scheianu, iar Alex Negrea nu a putut ajunge, dar a publicat un guest post reusit.

In Timisoara va fi Social Media Summit, eveniment despre care puteti citi detalii la Ovidiu Sirb si Andrei Crivat.

Raluca Popa a scris despre aplicatia Viata Sanatoasa pentru Nokia, pe care o foloseste inclusiv ca pe un jurnal cu detalii despre ce a facut si ce mai are de facut din ce si-a propus.

Daca Cristi China-Birta a vorbit deja despre ce ar face daca ar avea foarte multi bani, i-a provocat pe si Stefan Murgeanu, Ovidiu Daramus si Papen sa faca un exercitiu de imaginatie cam indepartat de realitate 🙂 Adica sa isi imagineze ce ar face cu 100.000 de euro, pentru a raspunde provocarii lansate in concursul organizat de emag, Reteaua 3. Plin de idei altruiste, n-a recunoscut nimeni ca si-ar lua Ferrari. 🙂 Si Andrei Dobra a filmat cativa prieteni raspunzand la aceeasi intrebare, dar ei au fost ceva mai sinceri. V-am facut curiosi?

Tot saptamana trecuta a avut loc IAB Forum, eveniment in cadrul caruia s-a vorbit despre publicitatea online din Romania, trenduri si comportamentul de cumparare online. Daca va intereseaza detalii, le gasiti la Dan Dragomir, Titus Capilnean, Doru Panaitescu si Dragos Stanca.

Laptop cu nume de masina sport si lansare lasata cu fotografii cam nsfw? Da, se poate. Asus tocmai a lansat laptopul Lamborghini VX7, despre care au scris Dan Dragomir, Liviu Marica si Cristi Dorombach.

Una dintre cele mai faine campanii din ultimul timp a fost Big Build. Joi, 30 de bloggeri si-au luat liber de la job-uri si de la treburile zilnice pentru a da o mana de ajutor celor de la Habitat for Humanity, care au reusit sa construiasca zece case in cinci zile. Au dat cu glet si au batut cuie Alex Tunaru, Cristian Sutu, Andreea Burlacu, David Pripas, Cristian Clita (pe blogul lui Cristian China-Birta), Alin Pandaru, Cristina Bazavan, Doru Panaitescu, Oana Bratila, Andreea Vasile, Lavinia Marica, Ionut Bunescu, Ivo Bobal, Adi Zabava, Razvan Diaconu, Andrei Zdetovetchi, Bogdan Sandu, Bogdan Ciungara, Razvan Olaru, Daniel Vrabioiu, Alex Conu, Razvan Baciu, Diana Stoleru, Corina Anghel, Lucian Ghinda, Sebastian Morea, Luiza, Catalina Ionescu, Cezar Vasile si subsemnata.

Dupa Razvan Pascu si Miruna Siminel, saptamana trecuta si-au deschis Crediterie Andrei Crivat, Simona Tache si Costin Cocioaba, in cadrul campaniei BCR despre care am mai scris.

Lurzer’s Archive a lansat o aplicatie de iPhone pentru celebra revista de publicitate. Gasiti o prezentare detaliata a aplicatiei pe blogul lui David Pripas.

Industria rapirilor in serie nu va mai fi niciodata la fel, dupa ce Midocar Vitan i-a rapit pe Raluca Popa, Alin Pandaru, Razvan Baciu, Andrei Cismaru, Alex Ciuca si Alex Filip. Vedeti de ce si mai ales cum pe blogurile lor.

Proiectul verde al saptamanii trecute a fost Recicleta, initiat de ViitorPlus. Adrian Ciubotaru, Alin Pandaru, Oana Bratila si Ariel Constantinof au pedalat prin Bucuresti si au adunat deseuri de hartie de la companii pentru a fi reciclate.

Ce trebuie sa faci ca sa nasesti un restaurant? Trebuie sa fii gurmand, creativ si sa raspunzi provocarii lansate de Alina Constantinescu, Andra Zaharia, Andrei Cismaru, Andreea Burlacu si Doru Panaitescu in campania pentru restaurantul Casa Tulceana.

Pentru ca apucasem sa ne obisnuim cu concursul Carrefour Vitantis, iata ca s-au schimbat regulile, iar premiile s-au marit. Ca sa pastrez suspansul, va invit sa vedeti ce puteti castiga si cum pe blogurile lui Cristi Dorombach, Stefan Murgeanu si Cristian China-Birta.

Samsung a strans propuneri de eroi locali, carora pasiunea le-a schimbat viata, pentru a-i trimite pe cinci dintre ei la Londra in 2012, sa plimbe torta olimpica. Au scris despre concurs Cristian China-Birta, Alex Tunaru si Alex Mazilu.

Campania “Doneaza Citind” a editurii ALL a continuat si saptamana trecuta. Cristian Manafu, Andreea Ursu, Miruna, Doru Panaitescu, Raluca Popa, Florin Tomescu si Iuliana au scris despre cartile din colectia Strada Fictiunii pentru a creste numarul de carti donate centrelor de copii si batrani.

A inceput Anim’est, despre care am citit pe Raluk.ro si pe blogul lui Mircea Mester, care a oferit si invitatii la scurtmetrajele animate.

Radu Dumitru a anuntat ca a inceput o campanie pentru Microsoft, in cadrul careia va publica revew-uri pentru cateva produse ale companiei. Ramanem cu ochii pe el.

Bobby Voicu a anuntat echipa care va merge in ultimul Redescopera de anul acesta. Regret ca n-am putut sa imi iau concediu si sa merg cu ei.

Weekendul s-a incheiat cu o plimbare prinbrasovulmeu. A fost o echipa destul de mare, dar mana acum am citit despre cum a fost la Vali Petcu, Claudia Tocila, Radu Balan, Dragos Asaftei, Ovidiu Eftimie, Bogdan Dascalescu si Manuel Cheta.


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments