Posted By Costin

Esti atent la ceea ce postezi pe internet despre tine?


Conform unui studiu BestJobs la intrebarile caruia au raspuns 2858 de angajati si peste 70 de companii, 83% dintre angajatori au declarat ca apeleaza la analiza continutului pe retelele sociale in procesul de selectie al candidatilor. Principalele aspecte care sunt verificate de acestia atunci cand analizeaza comportamentul online al angajatilor potentiali sunt:
a) 37% – daca au mintit asupra calificarilor
b) 24% – daca au dovedit deficiente in comunicare
c) 12% – daca posteaza comentarii defaimatoare asupra unui angajator anterior
d) 18% – daca posteaza materiale cu continut inadecvat (fotografii, comentarii)
e) 9% – daca posteaza comentarii discriminatorii

De cealalta parte, doar 11% dintre cei care isi cauta un loc de munca fac referiri asupra calificarii si pregatirii lor, 22% evita postarea de materiale indecente sau de continut neadecvat, 21% nu posteaza comentarii defaimatoare asupra unui angajator anterior, iar 28% formuleaza cat mai corect si atent orice comunicare pentru a da dovada de o capacitate buna de exprimare.


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments