Posted By Ioana

“La revedere Hi5!”, acum si statistic


* Vezi si Hi5 Romania paraseste top 10, trilulilu.ro pierde locul I, iar adevarul.ro devine portal

Facebookul este una dintre cele mai utilizate retele sociale printre cei care au recunoscut ca Internetul a devenit un mod de viata pentru ei.

Un sondaj de opinie realizat pe un numar de 6076 de utilizatori iVox arata ca 96,3% dintre acestia utilizeaza zilnic sau aproape zilnic Internetul ca sa intre pe retelele de socializare. Locul de frunte la notorietate in ocupa Facebook, 95,1% dintre respondenti au declarat ca au auzit de acest site, de Twitter au auzit 88,7% si de Hi5 86,8%.

Sondajul mai releva ca 93,7% dintre acestia au cont pe o astfel de retea si doar 6,4% dintre acestia sunt utilizatori pasivi. Persoanele care refuza sa nu foloseasca retelele de socializare sustin ca prefera sa se intalneasca personal cu prietenii lor, nu au timp, nu le inteleg utilitatea sau le considera o pierdere de timp.

Cei mai multi dintre respondentii care acceseaza retelele sociale (54,5%), o fac zilnic sau aproape zilnic, 16,5% dintre respondenti care acceseaza retelele sociale intre 20 si 24 de zile pe luna.

Dintre cei care acceseaza zilnic sau aproape zilnic retelele sociale, 43,3% acorda maxim o ora din timpul online socializarii, 33% dedica intre 1 şi 3 ore si 13,2% dedica intre 3 si 5 ore retelelor sociale.

Facebook este de departe cea mai utilizata retea sociala, 96,5% dintre respondenti declarand ca au cont pe aceasta retea. In topul preferintelor aceasta este urmata de Hi5 (54,4%) si de Netlog (34,4%). Cele mai multe persoane se uita la poze si filmări ale prietenilor (59,3%), cauta informatii noi (58,6%) sau citesc ce scriu alte persoane (44,5%).


View Comments