Posted By Ioana

Nokia “lupta” pentru supravietuire


In plina restructurare, Nokia pregateste strategia finala ca sa intre in forta pe piata americana de smartphone-uri prin ceea ce ii lipseste, adica aplicatiile. Nokia s-a apucat sa recruteze dezvoltatori de aplicatii pe care sa le implementeze pe sistemul viitorului telefon, anunta CNN.

Si pana acum Nokia, compania care vinde cele mai multe telefoane mobile la nivel mondial, a depus eforturi ca sa lucreze cu unii dezvoltatori de aplicatii, dar in prezent se axeaza si mai mult pe asta oferindu-le stimulente. Purtatorul de cuvant al companiei a refuzat sa dea detalii, precizand ca fiecare contract in parte este diferit. Cert este ca si Microsoft este “implicata” in aceste negocieri.

Compania se pregateste sa lanseze in premiera un nou smart phone, cu nume de cod Sea Ray, fiind primul telefon care va avea ca sistem de operare Windows Phone 7. De aceea Nokia negociaza cu cei care ar putea sa le dezvolte aplicatii, desi multi se feresc fiindu-le frica ca “platforma se va dovedi nepopulara”.

Intr-o piata care a devenit deja aglomerata, dominata de Android si Apple, Windows Phone lupta sa isi castige propria notorietate, de aceea au incheiat un parteneriat cu Nokia. In acelasi timp, Nokia spera sa recastige suprematia pe piata smart phone, drept urmare a “deschis” portofelul.


View Comments