Posted By Costin

Sergiu Biris: “Trilulilu joaca de ceva timp dupa reguli mai stricte, impuse in acest caz de catre casele de discuri”


Sau “Trilulilu s-a jucat pana nu a mai putut desi stia ca nu e corect / legal / etc”? :-). Bine, incomparabil la cat de urat joaca vplay.ro sau peteava.ro, trilulilu.ro oferind producatorilor de continut atat parteneriate cat si conturi prin care pot sterge clipurile care le apartin, insa asta e alta discutie. Fiecare isi asterne cum stie mai bine. Iar Sergiu pare ca stie.

Motivul scaderii noastre in trafic nu e vizibil din Romania, si n-are cum. Are legatura cu binecunoscuta expresie “acest video nu este disponibil in tara dumneavoastra” sau mai bine zis cu faptul ca am blocat accesul la majoritatea continutului muzical utilizatorilor din afara Romaniei.

Poate putini stiu asta, dar geo blocarea are legatura cu drepturile de autor, nu cu faptul ca o companie nu are interes pentru o anumita tara. Licentele pentru drepturi de autor sunt acordate regional sau local, anumite piese fiind disponibile in Romania doar dupa un anumit timp de la lansarea lor in State. Astea sunt regulile, si nu putem decat sa le respectam.

Deci, concluzia este ca Trilulilu joaca de ceva timp dupa reguli mai stricte, impuse in acest caz de catre casele de discuri. Pe de o parte vom pierde trafic, in mare parte international, dar pe de alta parte vom reusi sa aducem continut nou si mai divers, lansari exclusive si multe alte chestii faine din domeniul muzical, unde abia incepem sa facem pasi mai importanti.

Sergiu Biris, General Manager Trilulilu S.A. (pe blogul personal)

Note de subsol:
1. Sergiu Biris – General Manager Trilulilu S.A. LinkedIn | Blog | Twitter

Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments