Posted By Costin

Si hackerii sunt oameni


Trei din patru persoane, experţi în securitate şi hackeri, sunt dispuşi să dezvăluie informaţii confidenţiale unor oameni pe care i-au cunoscut pe internet, după doar câteva minute de conversaţie.[…]

Pentru a testa ipoteza studiului, au fost create două profile experimentale, cu acelaşi job precum subiecţii testaţi. Au fost iniţiate dialoguri cu 100 de persoane, dintre care jumătate lucrau în domeniul securităţii informatice, respondenţii fiind selectaţi dintr-o reţea de socializare profesională. Cealaltă jumătate a fost selectată de pe forumuri specializate de hacking.

Mai mult de 75% dintre respondenţi – atât specialişti în securitate, cât şi hackeri – au dezvăluit informaţii confidenţiale, precum adresă, număr de telefon, nume ale părinţilor, precum şi alte detalii legate de copiii şi familia lor, atunci când au fost abordaţi. Aceste tipuri de informaţii pot duce la furturi de identitate şi la aflarea parolelor de la conturile online sau pot fi folosite în diverse alte scopuri infracţionale.

de aici.


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments
There are currently no comments.