Posted By Ioana

Suprematia femeilor castiga teren si in vocile computerizate


Cercetatorii muncesc fara incetare si incearca sa gaseasca raspunsuri pana si la cele mai stupide intrebari pe care le ridica existenta de zi cu zi. Ultima “problema arzatoare” la care s-au gandit sa gaseasca raspunsul se invarste in jurul intrebarii: de ce majoritatea vocilor computerizate sunt ale femeilor?

Se pare ca s-a descoperit ca vocea femeilor suna mai bine decat a barbatilor. Cei de la CNN scriu ca asistentul virtual de la noul iPhone, Siri, are voce feminina in SUA si in alte patru tari, pentru ca lumea prefera un timbru feminin.

“Este mai usor sa gasesti o voce de femeie care sa placa tuturor decat una de barbat. Este dovedit ca creierul uman este predispus sa placa mai mult un glas feminin”, a declarat profesorul Clifford Nass, de la Universitatea Stanford.

De asemenea, cand au fost scoase pe piata masinile cu computer de bord aveau tot o voce feminina, deoarece studiile le-au aratat ca consumatorii preferau acest timbru, nu unul masculin, a precizat si presedintele Creative Strategies Inc.


View Comments