Posted By Ioana

Tableta multisenzoriala pentru copiii cu dizabilitati


Copiii cu dizabilitati au de acum ocazia sa inteleaga mai multe din lumea care ii inconjoara cu ajutorul unei tablete multisenzoriale, care o sa ii ajute sa socializeze si sa comunice cu cei din jur.

Terapeuta italiana Monica Maccaferri, care trateaza copiii cu dizabilitati prin intermediul muzicii, a spus ca ideea de a dezvolta o tableta multisenzoriala i-a venit in urma cu cinci ani, iar visul a devenit realitate in 2011, datorita evolutiilor tehnologice care s-au inregistrat pana in prezent, anunta corriere.it.

Tableta are clasica functie de touchscreen si 30.000 de sunete diverse, care corespund imaginilor. In acest fel copiii cu dizabilitati vor recunoaste imaginile prin intermediul sunetelor. De asemenea cei mici vor avea oportunitatea sa inregistreze singuri un sunet care corespunde unei imagini.

Software-ul are caracteristici care permit adaptarea la nevoile fiecarui copil care îl foloseşte. Caracteristicile tabletei multisenzoriale intra in domeniul semioticii muzicale. De exemplu, exista acorduri care evoca sentimentele de tristete, care il vor ajuta pe un copil cu autism sa citeasca emotiile“, a declarat Maccaferri.

In prezent, produsul exista doar ca prototip si costa 25.000 de euro, insa dupa faza de experiment va putea fi scos pe piata, iar pretul va fi intre 50 – 60 de euro, ca sa poata fi cumparat de orice familie.

Monica Maccaferri a marturisit ca aceasta tableta i-o dedica nepotului ei Leonard, care are probleme, iar datorita ei a reusit sa relationeze cu copiii din jur.


View Comments