Posted By Costin

11% dintre angajati nu isi iau pauza de masa


Am mai spus-o intr-un comentariu, mie imi plac statisticile bestjobs.ro, asta in cazul in care se mai intreaba cineva de ce majoritatea (pentru cei care le primesc si pe email) lor apar si pe acest blog. Ca angajat, sunt unele studii care ma distreaza teribil, insa ca angajator imi ofera diferite perspective la care ma pot gandi sau de care ma pot lovi.

In urma cu 6 luni, un studiu bestjobs spunea ca angajatii se simteau presati de sarcinile de serviciu si renuntau la pauza de masa, in prezent acestia acorda o importanta mai ridicata pranzului si alimentatiei. Peste 45% dintre respondenti isi luau mereu pauza de pranz, 23% daca nu erau prea ocupati, 18% mancau mereu la birou pentru a nu pierde din timpul de lucru si aproape 13% erau prea presati de responsabilitati si sareau peste pauza de masa.

Astazi, aproape jumatate dintre respondentii unui studiu asemanator au declarat ca mananca o masa calda insotita de discutii amicale alaturi de colegi, semn, de altfel, ca restaurantele care ofera si servicii de catering au de munca ca la balamuc. Judecand dupa mancarea care ajunge la mine la birou, cred ca ar merita cateva articole separate, cu 2-3 recomandari de unde ar fi mai bine sa NU comandam, insa asta intr-un episod viitor.

Dintre cei 849 de respondenti, doar 15% au raspuns ori ca nu isi iau masa de pranz, ori nu au dat niciun raspuns (4% din total), ceea ce arata ca disponibilitatea pentru a lua pauza de masa a crescut, schimbare datorata cel mai probabil si cresterii sigurantei jobului, dar si unei preocupari mai mari fata de o alimentie sanatoasa.

pauza de masa la munca


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments