Posted By Costin

Campaniile saptamanii 31 octombrie – 6 noiembrie din blogosfera romaneasca


Nota explicativa: Urmatorul articol este scris de Carmen Albisteanu, Creative service la NEXT Advertising. Arhiva articolelor saptamanale scrise de Carmen este disponibila in cadrul etichetei campaniile saptamanii in blogosfera.

Carmen AlbisteanuLinkedIn | Facebook | Twitter | Blog


Andrei Rosca, Razvan Pascu si Radu Bazavan strang donatii pentru a cumpara calculatoare reconditionate de Ateliere Fara Frontiere si a le darui unor copii defavorizati. Este vorba de sume mici, pentru ca nici calculatoarele nu sunt scumpe.

Acelasi ONG a implicat cativa bloggeri intr-o competitie de colectare a deseurilor electrice, electronice si electrocasnice. Astfel, Sorin Rusi, Dan Dragomir si Radu Dumitru incearca sa ii convinga pe cititori sa renunte la cantitati cat mai mari de DEEE-uri.

Cristian Manafu si Cristian Dorombachau demonstrat, de data asta video, ca Crediteria BCR functioneaza rapid. Oare celor doi invitati ai lor li s-ar aprobat creditele in doua minute, cat dureaza inregistrarile? 🙂

Sorin Grumazescu si Alex Trofim sunt pregatiti pentru drumuri iarna asta: au scris despre anvelopele Michelin.

Alex Velea este noul ambasador Ballantine’s in Romania. Saptamana trecuta, el a povestit despre excursia sa in Scotia, patria Ballantine’s, si ce a invatat acolo despre whiskey. Detalii gasiti la Radu Dumitru, Marian Ionescu, Alex Tunaru, George Zafiu, Cezar Vasile si pe mahmur.info.

Floraria Floria planteaza cate un copac pentru fiecare 100 de buchete de flori vandute. Asadar, surprizele frumoase vin la pachet cu fapte bune. Au fost la plantat copacei Sorin Rusi, Ruxandra Predescu, Cabral Ibacka, Dan Dragomir, Cristian Manafu, Liviu Taloi, Mugur Frunzetti, Andrei Radu, Raluca Popa si am citit mai multe si pe blogul Floria.

Samsung si-a ales cei 17 Samsung Mobilers, ambasadori prezentati in cadrul unui eveniment de saptamana trecuta. Am citit pe tema asta Dan Dragomir, Mihai Baboi si Dragos Schiopu.

Activia a ales sase bloggerite care sa devina promotoarele unui stil de viata sanatos. Intrati la Oltea Zambori, Andreea Ursu, Denisa Bargau, Ruxandra Predescu, Florica de la TVDeCe si Raluca Popa daca vreti sa adoptati obiceiuri sanatoase sau sa cititi despre ale lor.

Adrian Ciubotaru, Cristian Manafu, Andra Zaharia, Radu Dumitru, Dan Dragomir si Cristian China Birta au invatat sa acorde primul ajutor si au impartasit cateva reguli care trebuie aplicate in caz de urgenta, dupa ce au fost la cursul de prim ajutor organizat de Asociatia React.

A inceput festivalul de muzica de camera SoNoRo. Andreea Burlacu este blogger oficial, dar am citit despre festival si la Alex Ciuca, Ligia Adam, Andreea Pietrosel si pe Webcultura.

Au inceput ZileleBiz, eveniment despre care s-a scris foarte mult saptamana trecuta si as umple tot articolul de linkuri catre posturile pe tema asta. Daca, printr-o minune, nu ati citit nimic pe tema asta inca, o puteti urmari pe Sabina Cornovac sau pe Bogdan Antohe, bloggeri oficiali ai evenimentului.

Ati auzit vreodata de instrumentul muzical numit Hang? Seamana cu un OZN, dar nu m-am hotarat cu ce sa ii aseman sunetul. Au scris despre intalnirea cu Francesco Agnello si instrumentul sau neobisnuit Auras Mihai Geambasu, Ruxandra Predescu, Cristian Sutu si Andreea Burlacu.

Cristian Manafu si Oana Trifu isi invita cititorii la Zuzu Challenge Day – o zi petrecuta alaturi de cei doi bloggeri, in care castigatorii competitiei pot invata mai multe despre blogging si despre viata intr-o redactie.
Magazinele Famous Brands au devenit Collective, reunind aceleasi branduri ca inainte. Am gasit stirea la Raluca Popa si Florin Grozea.

Sambata dimineata, Anca Duma a invitat bloggerii la o cafea decorata cu Latte Art. Daca vreti sa vedeti ce modele le-au iesit si ce au invatat bloggerii despre cafea la Hobby Cafe, gasiti detalii la Elena Ciric, Laurentiu Buica, Oana Bratila, Claudia Tocila, Edgivia Taru, Matilda Tanascov, Cristian Sutu.

Bloggeritele din Timisoara au testat salonul de infrumusetare La Femme, de unde au plecat cu unghii in stil Facebook, bucle si alte “imbunatatiri”. Dovezi scrise si fotografiate la Andreea Ursu, Cristina Putan, Casandra Chera, Camelia Urcan, Oltea Zambori, Raluca Moisi si Oana Kovacs.

Last, but not least, Vlad Petreanu este la Buenos Aires, de unde ne trimite povesti ale locurilor si oamenilor.

Tot saptamana trecuta:

– S-au incheiat inscrierile la concursul Blogjuan.
Dragos Schiopu a anuntat castigatorii concursului evoBlogger.
Florin Grozea a dat bilete la concertul de jazz The Manhattan Transfer.
Valentin Bosioc a dat invitatii la Teatrul Masca.
Cristian Dorombach vorbeste despre ce inseamna sa fii european, promovand site-ul sunteuropean.ro.
Alex Negrea a scris despre Ziua Nationala fara Datorii (17 noiembrie), un concept de promovare a site-ului datoriamea.ro.
Cristina Bazavan s-a alaturat bloggerilor care au dat bilete virtuale la Cinema Anidor.
– Si, am uitat sa va anunt in articolul trecut, dar Doru Panaitescu este pedepsit.

Daca ati mai scris sau veti scrie saptamana aceasta despre alte campanii, astept mailurile voastre pe [email protected], pentru a va include in monitorizare.

Multumesc si spor!


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments