Posted By Costin

Jumatate dintre PC-urile din Romania sunt vulnerabile la atacuri informatice


Mie asta imi spune ca inca avem o piata extrem de ofertanta pentru a) micii intreprinzatori “studenti style” care pot/au timp sa depaneze (software) unul/doua calculatoare pe seara (se faceau bani buni acum vreo 10 ani din treaba asta) si b) produsele antivirus, ofcorsea!

Expertii Kaspersky Lab avertizeaza ca aproape jumatate dintre utilizatorii romani nu isi actualizeaza programele instalate pe computer, desi folosesc software gratuit pentru care nu este necesara cumpararea unei licente. PC-urile utilizate de acestia devin astfel vulnerabile la atacuri informatice, care exploateaza brese de securitate in versiuni vechi de software.

47,4% dintre computerele personale din Romania sunt vulnerabile la atacuri informatice deoarece nu ruleaza cea mai recenta versiune de Winamp. Astfel, toate variantele media player-ului mai vechi de versiunea 5.621 permit unui potential atacator sa acceseze de la distanta computerul victimei.


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments