Posted By Ioana

Valerian Vreme militeaza pentru tehnologia cloud computing


Ministrul Comunicatiilor Valerian Vreme a anuntat saptamna trecuta ca Romania este pregatita sa migreze spre tehnologia de tip cloud computing, in consecinta in 2012 o suma din cele peste 200 de milioane de euro, din fonduri europene, care vor fi alocate pentru domeniul IT, vor fi dedicate pentru asta.

Vreme s-a aratat impresionat de acest tip de tehnologie, in urma vizitei pe care a facut-o la Wyoming, primul stat ce a facut migrarea in tehnologia cloud computing.

Radu Georgescu: “Sa nu iti tii toti banii investiti intr-un singur loc”

Experienta lor mi-a aratat ca folosind o infrastructura de cloud computing, devii mai eficient. Totul e predictibil si mai ieftin.

Romania este pregatita sa migreze spre tehnologia de tip cloud, in principal, datorită conexiunii de mare viteza la Internet, a investitiilor facute in retehnologizare, dar si a personalului competent, pregatit sa implementeze si sa foloseasca servicii bazate pe cloud computing.

Conform unor studii realizate de agentii internationale, Romania se afla pe primele locuri in lume, dupa Coreea de Sud, in ceea ce priveste viteza de conexiune la internet. Avem, asadar, infrastructura pentru acest model

Valerian Vreme

Romania – locul doi in topul tarilor cu viteza mare la download

Vorbind despre finantare, ministrul Valerian Vreme a declarat ca la Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale anul 2012 va fi doar de implementare.

“Practic, anul viitor, peste 200 de milioane de euro se vor indrepta din fonduri europene catre acest domeniu. Asta inseamna atat dezvoltarea industriei IT&C, cat si competitivitatea altor sectoare. Haideti sa cheltuim acesti bani cu intelepciune si eficienta” a mai spus acesta.


View Comments
There are currently no comments.