Posted By Ioana

Veniturile Vodafone au crescut cu 3%


Vodafone anunta ca in primele sase luni ale anului in curs veniturile totale cu crescut cu 3%, in comparatie cu trimestrul anterior, fiind de 410,7 milioane de euro. In ceea ce priveste numarul clientilor, in perioada aprilie – septembrie si-a “adaugat” 1.367 de milioane de clienti noi, numarul total fiind de 8.596.375 de clienti.

Am continuat sa deconectam utilizatorii inactivi ai serviciilor prepay, fiind consecventi strategiei noastre, de a ne asigura ca avem o baza de clienti activa, si in niciun caz supradimensionata. Suntem bucurosi sa vedem semne pozitive in performanta noastra, cum ar fi cresterea cu 3% a veniturilor, de la un trimestru la altul, precum si o crestere accelerata a veniturilor din Internet pe mobil, de 164%, in ultimul an”, a spus Iñaki Berroeta, presedinte si CEO Vodafone Romania.

In ultimele 6 luni, ARPU (Venitul Mediu pe Utilizator) a atins 7 Euro, ceea ce reprezinta o crestere cu 1,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Datele raportate mai arata ca cei mai multi clienti care au ales Vodafone sunt pe cartela, adica 60%, in timp ce doar 40% au un abonament.

La sfarsitul lunii septembrie Vodafone avea 391 milioane de clienti in intreaga lume.

Datele publicate de compania Vodafone arata ca are mai multi clienti in comparatie cu unul dintre principalii competitori, Orange Romania, care anunta ca la sfarsitul lunii septembrie avea 10,1 milioane de clienti.

Insa in ceea ce priveste veniturile totale Vodafone detine suprematia, luand in considerare ca Orange anunta ca veniturile in al treilea trimestru erau in valoare de de 241 milioane de euro, desi procentul de crestere este identic – de 3%.


View Comments