Posted By Costin

Care sunt cele 6 siteuri din .ro ai caror vizitatori genereaza fiecare, in medie, peste 50 de afisari pe luna? (top 10 SATI)


Ne aflam in cea de-a treia luna din istoria internetului din Romania in care top 10 cele mai vizitate site-uri auditate de BRAT raporteaza peste 2.000.000 de vizitatori unici.

Si in luna noiembrie 2011 putem vorbi de cresteri, insa nu la fel de spectaculoase ca luna trecuta, luna in care 6 dintre site-urile prezente in top 10 inregistrau recorduri personale de trafic, 4 dintre acestea continand de altfel traditia recordurilor personale si luna aceasta.

Este vorba despre adevarul.ro, care depaseste milestoneul de 2.5 milioane de vizitatori unici, tpu.ro cu peste 2.35 milioane vizitatori unici, stirileprotv.ro cu 2.47 milioane vizitatori unici si libertatea.ro, cu 2.32 milioane vizitatori unici, la care se mai adauga si recordul personal obtinut de ziare.com, 2.141.805 vizitatori unici.

Primele 5 pozitii raman neschimbate pentru a doua luna consecutiv, libertatea.ro si cancan.ro fac schimb de pozitii, realitatea.net urca 2 pozitii, lansand in urma gsp.ro pe 9 si ziare.com, new-entry in locul sport.ro-ului care paraseste top 10 dupa 4 luni de prezenta, de 3 ori pe locul 9 (iulie, septembrie si octombrie) si o data pe locul 5, in august, cea mai buna pozitie obtinuta de acesta.

Spre deosebire de luna trecuta, la capitolul inventory am luat in calcul intreg universul SATI, rezultatul fiind destul de interesant, in ideea in care HI5 Romania inca nu paraseste topurile, si revine, la 1.6 milioane de utilizatori unici, cu prima pozitie in topul site-urilor cu cele mai multe afisari.

De remarcat faptul ca top 10 afisari este format din 2 retele sociale (niciuna romaneasca), cele 3 site-uri de sport consacrate (sport.ro, prosport.ro si gsp.ro), 2 publicatii online de scandal (cancan.ro si libertatea.ro), un site de anunturi (tocmai.ro) si trilulilu.ro.

Iar daca ati fost vreodata curiosi care sunt site-urile romanesti ai caror utilizatori genereaza cele mai multe afisari per capita, iata o prima mostra, de luna trecuta. Si pentru a raspunde intrebarii din titlu, acestea sunt: agf.ro, hi5.com, autovit.ro, tocmai.ro, netlog.ro si miniprix.ro.

* Vezi si luna octombrie: 6 dintre cele mai vizitate 10 site-uri din Romania au inregistrat recorduri personale de trafic in luna octombrie


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments