Posted By Costin

foursquare.com, vreo 3 ani de start-up


Sunt momente in care folosirea notiunii start-up ma debusoleaza. La propriu. Exemplu: “Thanks for supporting our little start-up this year! We’ll be back with a vengeance in the 2012!” (de pe blogul 4sq).

Scurta recapitulare: foursquare s-a lansat pe 3 noiembrie 2009, a strans pana acum cateva sute de mii de $USD investitii peste 71$ de milioane ($71.4M) si numara peste 15.000.000 de conturi. Conditii in care se considera a fi inca startup.

Plecand de la datele de mai sus si judecand doar prin prisma lansarii, doua dintre site-urile de top din Romania ar putea fi lejer considerate start-up-uri: stirileprotv.ro si sport.ro. Judecand insa prin prisma banilor investiti, site-urile din top 10 SATI, luate impreuna, nu strang 71$.

Deci sunt start-up-uri? 🙂


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments