Posted By Costin

Ianuarie 2011: Andrei Rosca a lansat Spada Digital, Sorin Danilescu s-a sinucis


Sfarsit de 2011. Zile linistite. Mancare din belsug. Timp berechet pentru a arunca un ochi asupra .ro-ului. Cu acest mini-serial isi incheie si refresh.ro activitatea editoriala din 2011. La multi ani!.

Sa incepem asadar retrospectiva .ro din 2010 cu cele mai importante evenimente ale lunii ianuarie 2010, asa cum au aparut pe refresh.ro. Daca aveti completari, nu ezitati sa lasati un comentariu cu detalii + link. Imi este imposibil sa cred ca va fi completa fara ajutorul vostru.

Intreaga retrospectiva a anului 2011 este disponibila sub tagul retrospectiva .ro 2011.

Multumesc!

* cei nostalgici sau sarguinciosi (dupa caz) pot arunca o privire si peste retrospectiva de anul trecut, ori cea din 2009.

Cine foloseste internetul mobil in Romania?
Trafic.ro incepea anul cu un studiu privind utilizarea internetului pe telefonul mobil, in Romania, prin prisma vizitatorilor site-urilor inscrise in sistem. 2% dintre utilizatorii de internet din Romania intra de pe telefonul mobil.

Top 5 site-uri din Romania ca trafic era neschimbat!
Hi5.com, Trilulilu.ro, Forum.Softpedia.com, Libertatea.ro si Cancan.ro bifau 6 luni in top 5 cele mai vizitate site-uri din .ro, iar Florin Grozea castiga un Hummer H3 din 2007 intr-un concurs Neogen.

Sorin Danilescu se intorcea la Intact Interactive
La 6 luni de la terminarea mandatului alaturi de echipa de la Intact Interactive, lucru anuntat printr-un e-mail optimist trimis pe 31 mai 2010 tuturor colaboratorilor, Sorin Danilescu este readus la conducerea echipei de dezvoltare, echipa ce se desparte de GSP si se muta in sediul-turn al Intact Media Group pentru a reduce costurile.

Se lansa facebrands.ro
Aplicatia Romanian brands on Facebook (pe care o semnalam inca de la lansarea ce a avut loc pe 7 decembrie anul trecut) se relanseaza astazi pe domeniu propriu facebrands.ro. (facebrands.ro, topul celor mai populare pagini romanesti de pe Facebook)

Dragos Asaftei ajungea pe The Big Picture
Una dintre fotografiile lui Dragos Asaftei, un tanar de 17 ani, din Odorheiul Secuiesc, elev in clasa a XI-a la Liceul teoretic Marin Preda, a ajuns sa fie publicata in sectiunea The Big Picture de pe boston.com.

Cancan anunta protejarea continutului propriu
Ironia inroniilor din online-ul Romanesc. Cu forte proaspete de inceput de an, cancan.ro isi protejeaza continutul! Au plans pana si caii de la dric.

Adevarul Holding lansa prima aplicatie a unui ziar pe iPad
Adevarul Holding a lansat prima aplicatie pentru iPad a unui ziar din Romania. Este vorba de Adevarul iar aplicatia costa 0,79 euro si poate fi gasita pe iTunes. Aceasta contine integral toate articolele ce apar in editia tiparita a cotidianului Adevarul, insa si o serie de materiale exclusive.

Se lansa manager.ro
A fost lansat manager.ro (super nume de domeniu!) cu o investitie totala estimata in faza finala a proiectului la peste 500.000 euro si de suportul a 97 de specialisti si 24 de editori.

Sorin Danilescu s-a sinucis. Nu se conosc motivele
Sorin Danilescu1 (36 de ani), managerul Intact Interactive, s-a sinucis in dimineata zilei de 19 ianurie. Stirea a fost data initial la televiziune, ulterior fiind confirmata din mai multe surse din companie de DailyBusiness.ro.

Andrei Rosca lanseaza Spada Digital
Andrei Rosca, managerul bookblog.ro, lanseaza Spada, agentie de social media specializata in campanii pe bloguri si Facebook. Firma Spada Digital Media S.R.L. functiona inca din decembrie 2010 si rulase deja cateva campanii. Trei dintre cei 7 oameni de la Spada sunt ex-Pawnee (grupul de publishing cu bookblog).

Cartela prepay bate abonamentul. La toti operatorii telecom!
In cazul in care cautati oferte bune la operatorii de telefonie mobila, poate ar trebui sa stiti ca reincarcabila inca este la putere. Fara stres, fara bataie de cap. Mii de minute in retelele Vodafone, Orange, Cosmote si nationale, cu doar 10 euro. Fara abonament!

Bonus: Facebook lansa serviciu de email.


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments