Posted By Costin

La cate interviuri trebuie sa mergi pentru a obtine un loc de munca?


Conform unui sondaj myjob.ro, aproape 60% dintre romani au declarat ca obtin un loc de munca dupa cel mult 10 interviuri, dintre acestia, cei mai multi fiind tinerii intre 21 si 35 de ani.

Cine sunt avantajati? Cei cu sudii superioare si barbatii.

Persoanele cu studii superioare absolvite sau in curs si care au o experienţă de 5-10 ani in munca sunt si cele care se angajeaza mai repede. Interesant este si ca numarul barbatilor care obtin un loc de munca dupa cel mult 10 interviuri este aproape dublu fata de cel al femeilor, conform aceluiași sondaj.

Trist este faptul ca un sfert dintre participantii la sondaj au afirmat ca reusesc sa se angajeze dupa mai mult de 30 de interviuri, in timp ce 11% dintre respondenti au nevoie de 11-20 de intalniri in vederea recrutarii ca sa incheie un contract de munca. Doar 4% au nevoie de un numar de interviuri intre 21 si 30 pentru a obtine un job nou.

Sondajul a fost efectuat online in perioada 4-30 noiembrie, pe un esantion de 1573 de angajați, la nivel national.

De partea cealaltă a baricadei, 43% dintre reprezentantii companiilor spun ca au nevoie sa intervieveze intre 6 si 15 persoane pana la decizia de angajare. Putin peste o treime (31%) dintre recruiteri au nevoie sa cheme peste 20 de persoane la interviu pana gasesc viitorul angajat, in timp ce 26% se decid repede, după doar 5 persoane intervievate.

Din raspunsurile a 165 de companii care angajeaza prin Myjob.ro mai rezulta si ca domeniile in care se angajeaza mai usor in prezent sunt productie, restaurante/hoteluri/catering si IT&C.


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments