Posted By Costin

Mai 2011: Bogdana Butnar, Industry Manager Google Romania. m.sport.ro depasea 1 milion de vizite pe luna. Suprematia Hi5 in Romania ajungea la final


Sfarsit de 2011. Zile linistite. Mancare din belsug. Timp berechet pentru a arunca un ochi asupra .ro-ului. Cu acest mini-serial isi incheie si refresh.ro activitatea editoriala din 2011. La multi ani!.

Sa continuam asadar retrospectiva .ro din 2011 cu cele mai importante evenimente ale lunii mai 2011, asa cum au aparut pe refresh.ro. Daca aveti completari, nu ezitati sa lasati un comentariu cu detalii + link. Imi este imposibil sa cred ca va fi completa fara ajutorul vostru.

Intreaga retrospectiva a anului 2011 este disponibila sub tagul retrospectiva .ro 2011.

Multumesc!

* cei nostalgici sau sarguinciosi (dupa caz) pot arunca o privire si peste retrospectiva de anul trecut, ori cea din 2009.

Bogdana Butnar, Industry Manager Google Romania
Dupa ani de agentie si destule oferte de job din toate partile, Bogdana Butnar s-a angajat la Google, in pozitia de Industry Manager. Treaba mea si a intregii echipe Google Romania va fi sa evanghelizam, promovam si sa extindem onlineul in general si produsele Google in particular, declara Bogdana Butnar la vremea respectiva pe blogul personal. Bogdana Butnar, Industry Manager la Google Romania

Re/lansari:
IQads.ro a fost relansat
dailybusiness.ro a fost relansat. Publicatia isi asuma un cod deontologic propriu!
Noua sectiune WebTV de la realitatea.net (parteneriat Microsoft)
revistaciao.ro a fost relansat. Continutul este contra cost!
dacoromanica.ro, peste trei milioane de pagini de carte scanate
Vinzi sau cauti sa cumperi un domeniu .ro? trafic.ro a lansat bursadedomenii.ro!

m.sport.ro – 1 milion de vizite pe luna
Cifrele SATI semnaleaza un nou record de trafic pentru mobisiteurile din Romania, m.sport.ro inregistrand 1.007.872 de vizite ce au generat 3.345.197 de afisari. Pe locul 2 s-a situat m.gsp.ro cu 769.699 de vizite, urmat de catre realitatea.mobi, cu 445.040 vizite. Record mobisiteuri: m.sport.ro depaseste 1.000.000 de vizite intr-o singura luna

Suprematia Hi5 in Romania a luat sfarsit!
Scriam la vremea respectiva ca este impresionant cand un mamut ca Hi5 isi publica cifrele oficiale de trafic. Si le citesti de cateva ori bune pana realizezi cat amar de popor poate sa viziteze un site, in timp ce doar 9.5% din site-urile auditate de SATI reuseau sa adune intr-o luna intreaga peste numarul de vizitatori unici pe care Hi5 Romania il raporta intr-o singura zi.

Adaugam insa faptul ca este si mai impresionant insa cand imperiul incepe sa se destrame, nimeni si nimic nefiind in stare sa faca ceva in fata furiei albastre ce a venit dinspre apus, calare pe companiile de telefonie mobila din toata lumea, construindu-si un brand atat de cunoscut incat in ultima perioada au inceput sa apara si terminale mobile cu buton dedicat!

Suprematia Hi5 in Romania a luat sfarsit! A murit regele, traiasca Trilulilu.ro!

In aceeasi luna, a1.ro si protv.ro erau singurele siteuri in crestere din top 10 SATI.

Achizitii si parteneriate la Realitatea
realitatea.net anunta parteneriatul cu micapublicitate.net, parteneriat care ii va aduce portalului de stiri un plus de 400 de mii de vizitatori unici lunar, in SATI. O mai facuse de cateva ori, eticheta realitatea.net avand tot istoricul site-ului din 2009 pana in prezent. A fost #1, dupa care a scazut din nou dupa terminarea parteneriatelor. Si money.ro a fost la un moment dat agregator de proiecte pentru a urca cat mai multe pozitii in SATI. realitatea.net se avanta iarasi in goana dupa raportarile #1

La un an de zile de la parteneriatul cu money.ro, serviciul convertor.ro (redirectat din martie 2010 catre convertor.money.ro) ajunge in posesia F5 WEBCORP / Realitatea Media. Informatia mi-a parvenit odata cu schimbarea proprietarului si la ROTLD. Realitatea Media a cumparat convertor.ro. Se incalzeste pe margine Ringier pentru cursbnr.ro?

Catalin Tolontan anunta 20.000 de iPad-isti pe site-ul GSP
Cert e ca cifrele SATI il contraziceau, articolul respectiv nefiind insa modificat nici in ziua de astazi. Pacat. Catalin Tolontan: “Aproximativ 20.000 de useri intra zilnic pe gsp.ro de pe un iPAD”. Cifrele SATI il contrazic

20 de milioane de euro in online-ul romanesc
Vesti bune pentru piata de publicitate online din Romania. Conform studiului ROADS (Romanian Online Advertising Study) realizat de IAB Romania si PricewaterhouseCoopers Romania, valoarea pietei de publicitate din Romania a sarit de 20 de milioane de euro.
IAB Romania: 20.5 milioane de euro in 2010, record al pietei de publicitate online

Bonus: Youtube, 6 ani, 3 miliarde de afisari pe zi!


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments
There are currently no comments.