Posted By Costin

Numarul locurilor de munca pentru programatori creste in 2012 cu 13%


Stiu ei parintii ce stiu cand e vorba de odraslele lor si domeniul IT! Si nu cred ca e neaparat o coincidenta ca liceenii se simt “atrasi” de un job in IT (campanie Samsung). Sper sa nu se intample la fel cum s-a intamplat si cu ce stiau ai nostri cand ne aratau calea ingineriei. Pana atunci insa, dragi programatori, se pare ca lumea e a voastra! 🙂

Conform unui sondaj desfasurat online de catre Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii (ANIS), companiile de software si-au marit echipele in cursul acestui an cu 26,7% fata de 2010, iar numarul de posturi nou create in 2012 va fi mai mare cu 13,4% fata de 2011.

Bucuresti, Iasi si Cluj cumuleaza peste 87% dintre intentiile de angajare (peste 50%, 24% si, respectiv, 13%). Printre specialistii aflati la mare cautare in randul companiilor software se afla programatorii in Java, peste 55% dintre companiile respondente dezvoltand proiecte bazate pe aceasta tehnologie, dar si cei specializati in .Net si PHP.

PS. ANIS reprezinta producatorii de software si furnizorii de servicii asociate din Romania. Prin actiunile sale, ANIS contribuie la afirmarea Romaniei ca unul din liderii regionali in productia de software si ca un exportator mondial recunoscut de produse si servicii software de inalt standard international.


Costin are 39 de ani și creează conținut din 2004. Gândește digital la Thinkdigital din 2015, iar în trecut a lucrat pentru ProTV (Project Manager @ Internet Business Unit), Bakers Digital Communication (Managing Director) și a dezvoltat 2 jocuri MMORPGs, cu unul dintre ele câstigând locul 1 la Internetics în 2004, ca freelancer.

View Comments